Mülteci teknesinde doğan bebek hayatını kaybetti

Akdeniz üzerinden İtalya'ya geçmeye çalışan bir mülteci teknesinde yeni doğmuş bir bebek ölü bulundu. Lampedusa adasına üç günde 8 bin 500 mültecinin geldiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akdeniz üzerinden Kuzey Afrika'dan İtalya'nın Lampedusa adasına geçmeye çalışan bir mülteci teknesinde doğan bebek hayatını kaybetti. 

The Guardian'ın haberine göre, yaklaşık 40 kişiyi taşıyan teknede doğan bebek, doğduktan kısa bir süre sonra yaşamını yitirdi. Bebek, İtalyalı yetkililerin yaptığı kurtarma çalışmaları sırasında ölü bulundu. Bu hafta başında da Kuzey Afrika'dan gelen ve Lampedusa adası açıklarında alabora olan bir teknedeki 5 aylık bir bebek hayatını kaybetmişti. 

ÜÇ GÜNDE 8 BİN 500 MÜLTECİ LAMPEDUSA'YA GEÇTİ

Öte yandan, Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Uluslararası Göç Örgütü (IOM) İtalya'nın Lampedusa adasına 11-13 Eylül tarihlerinde 199 teknede yaklaşık 8 bin 500 mültecinin geldiğini açıkladı. Bu sayının, Lampedusa'nın nüfusundan daha fazla olduğu ifade edildi.

Yerel yöneticiler, 'yardım' çağrısı yaparken, İtalya Başbakanı ve faşist İtalya'nın Kardeşleri partisi lideri Giorgia Meloni de 15 Eylül Cuma günü Avrupa Birliği'ne (AB), Akdeniz üzerinden geçişleri engellemek için 'gerekirse bir deniz misyonuyla' birlikte hareket etme çağrısı yaptı.

Meloni, bir video mesaj paylaşarak bu hafta mülteci gelişlerinde yaşanan artış karşısında 'katı eylem' sözü verdi. Meloni, "Yılın başından beri İtalya'nın yaşadığı göç baskısı sürdürülebilir değil. Bu sorun Afrika'daki zorlu uluslararası durumdan doğuyor" dedi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'e seslenen Meloni, konunun konseyin ekim ayında yapacağı zirvenin gündemine alınmasını talep etti. (DIŞ HABERLER)