İtalya'da mülteci teknesi alabora oldu: 5 aylık bebek hayatını kaybetti

İtalya'nın Lampedusa açıklarında bir mülteci teknesi alabora oldu, teknedeki 5 aylık bir bebek yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Temsili
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın Lampedusa adasında alabora olan mülteci teknesinde 5 aylık bir bebeğin hayatını kaybettiği açıklandı. Kuzey Afrika'dan gelen mültecileri taşıdığı belirlenen teknenin kurtarma operasyonundan hemen önce alabora olduğu belirtildi.

The Guardian gazetesinin haberine göre, tekne, Kuzey Afrika ülkesi Tunus'un Saafkes kentinden yola çıkmıştı. Hayatını kaybeden bebeğin annesi ve Gine'den gelen bir gencin de aralarında olduğu diğer tüm mülteciler alabora olan tekneden kurtarıldı.

'TUNUS ROTASI İLK DEFA BU KADAR YOĞUN'

Lampeduas adasının da bağlı olduğu Agrigento ilinin başsavcısı Giovanni Di Leo, 12 Eylül Salı günü bölgeye 112 teknenin geldiğini, teknelerde 5 binden fazla mülteci olduğunu anlattı. Di Leo, bu sayının, günde 63 teknenin geldiği ağustos ayının neredeyse iki katı olduğunu aktardı. Lampedusa Valisi Filippo Mannino, konuya ilişkin dün bir açıklama yaparak, "Hepimiz hem fiziksel hem psikolojik olarak yorgun ve bitik durumdayız. Durum, yönetilemez ve sürdürülemez bir hâl alıyor" diye konuştu. 

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Flavio Di Giacomo, Lampedusa'daki duruma ilişkin olarak "Tunus rotası ilke defa bu kadar yoğun. Libya rotası ile karşılaştırıldığında yönetilmesi zor bir durum" açıklamasında bulundu. 2023 yılının başından bu yana 123 bin 860 mülteci botlarla İtalya'ya geldi. İtalya İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, bu, 2022 yılının aynı dönemine göre iki kat bir artışa işaret ediyor. (DIŞ HABERLER)