Mülkiye'de İnek Bayramı'na 'can güvenliği' engeli

Mülkiye öğrencilerinin her sene düzenlediği İnek Bayramı'nın, etkinliğe yönelik tehditler nedeniyle üniversite idaresi ve etkinlik bileşenleri tarafından iptal edildiği duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin gelenekselleşen İnek Bayramı, üniversite idaresi ve tehditler nedeniyle etkinliğin bileşenleri tarafından iptal edildi.

Mülkiyeli öğrencilerin yaklaşık 100 yıldır düzenlediği, Cebeci halkının da katıldığı etkinlik son dönemde çeşitli engellemelere ve hedef göstermelere maruz kalmıştı. Etkinlik, geçtiğimiz yıl "İnek Duası" bölümünün "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı" gerekçesiyle yargıya taşınmıştı. Bazı öğrenci toplulukları da bayramın simgesi ‘imam’ figürünün dini değerlere saygısızlık olduğunu savundu.

Konuya ilişkin Festival Komitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"- Akademik takvimde 11-12 Mayıs tarihlerinde yer alan İnek Bayramı'nın yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle 15-16 Haziran tarihlerinde yapılması planlanmıştı.

- Üniversite yönetiminin İnek Bayramı festival üzerindeki yıllardır süregelen sistematik baskı ve tehditleri tüllabın can güvenliğinin sağlanamayacağı noktaya gelmiştir.

- Bu sebeple İnek Bayramı'nın tüm bileşenlerinin ortak kararıyla belirtilen tarihlerde yapılacak olan İnek Bayramı iptal edilmiştir." (HABER MERKEZİ)