'Muhittin Böcek 10 güne kadar taburcu edilecek'

Covid-19 sebebiyle 2 ayı aşkın süre yoğun bakımda kalan ve geçen hafta normal servise alınan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 10 gün içinde taburcu olacak. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan "Çok uzun bir süreç olmayacağını düşünüyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, korona virüsüne yakalanan ve iki ayı aşkın bir süre yoğun bakımda tutulduktan sonra normal servise çıkarılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in sağlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, Böcek'in taburcu olmasının bir hafta ya da 10 gün sürebileceğini belirterek, "Çok uzun bir süreç olmayacağını düşünüyorum" dedi.

'RAHATLIKLA OTURUYOR, NORMAL BESLENİYOR'

Antalya Konsoloslar Platformu üyeleriyle bir araya geldiği restoranda konuşan Özkan, Başkan Böcek'in durumunun yavaş yavaş da olsa her geçen gün daha iyiye gittiğini fakat net bir sürenin olmadığını aktardı. Özkan, "Taburcu olması bir hafta ya da 10 gün sürebilir. Çok uzun bir süreç olmayacağını düşünüyorum. Normal olarak besleniyor, rahatlıkla oturabiliyor. Fizik tedavisi yoğun şekilde devam ediyor" diye konuştu.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in sağlık durumunun da iyiye gittiğini aktaran Özkan, şunları kaydetti:

"Başkan Ercengiz’in tedavisine serviste devam ediyoruz. Genel durumu iyi, oksijen ihtiyacı yok, tedavi ve takipleri devam ediyor. Her iki başkanımızın ve hastalarımızın sağlığına kavuşması için bütün sağlık çalışanı arkadaşlarımız canla başla çalışıyor, onlara da bir kere daha teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde vatandaşlarımızı salgına karşı daha da duyarlı olmaya davet ediyorum."

BÖCEK'İN KORONA MÜCADELESİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 17 Ağustos'ta Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığını duyurmuştu. Böcek takibinin yapıldığı hastanede sağlık durumu kötüleşince 7 Eylül'de yoğun bakıma alınmış ve 24 Eylül'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilmişti. Durumu iyiye giden Böcek 11 Kasım'da yoğun bakımdan çıkarılarak normal servise alınmıştı. (AA)