Muharrem İnce: Muğla ittifakını yıkmadan Türkiye’nin önü açılmaz

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, “Muğla’da ruhsatı muhalefet belediyesi, ÇED raporunu bakanlık vermiş. Türkiye’de bu Muğla ittifakını yıkmadan Türkiye’nin önü açılmaz” diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 29 Temmuz’da başlayan Memleket Buluşmaları Programı’na Marmaris’te devam etti.

Marmaris’te sabah saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyen İnce, “Size Muğla İttifakı’ndan kısaca bahsedeyim. Burada ortaklık şu; ruhsatı muhalefet belediyeleri verir, ÇED raporunu Bakanlık verir. Al gülüm ver gülüm olayıdır. Üç senden iki benden. Türkiye’de bu Muğla ittifakını yıkmadan Türkiye’nin önü açılmaz” diye konuştu.

İnce konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün bir iktidar muhalefet ortaklığını, yani Cumhur İttifakı’nı değil, Millet İttifakı’nı değil, bir Muğla İttifakı’nı anlatacağım size. Bir Muğla İttifakı’ndan kısaca bahsedeyim. Ayrıntı isteyenlere de ayrıntı anlatırız. Milas’ta Tuzla bölgesinde inşaat oluyor. Sulak alanda. Menteşe’de çimento fabrikası kuruluyor. Marmaris Kızılbük’te yine inşaatlar tam gaz gidiyor. Burada ortaklık nedir. Burada ortaklık şudur. Ruhsatı muhalefet belediyeleri verir, ÇED raporunu Bakanlık verir. Al gülüm ver gülüm olayıdır. Üç senden iki benden. Yani medya önünde kavga eder gibi görünürler ama arka tarafta malı götürürler.

MUĞLA İTTİFAKINI YIKMADAN TÜRKİYE’NİN ÖNÜ AÇILMAZ: Şimdi ben muhalefetin genel başkanına da iktidarın genel başkanına da sesleniyorum. Ya siz her gün kavga ediyorsunuz sözde. Sizin adamlar burada malı götürüyor, ortak. Sizde mi berabersiniz burada, ortaksınız. Yoksa tatlı su kurnazı mısınız? Yoksa kayıkçı kavgası mı yapıyorsunuz? Bunu açıklayın millete. Bunu medya yazacak mı? Şüpheliyim. Ama yazacak birkaç namuslu elbet olacaktır. Türkiye’de bu Muğla ittifakını yıkmadan Türkiye’nin önü açılmaz. Türkiye’yi özgür bir ülke yapmak istiyorsak, mutlu, zengin bir ülke yapmak istiyorsak, demokrat bir ülke yapmak istiyorsak, önce bu Muğla İttifakı’ndan başlamamız lazım.

BU ÜLKE ARTIK BİR ŞAHSIM DEVLETİR: Erdoğan her gün büyük laflara etmeye devam ediyor. 2002’de iktidar olduğunda 2023 hedeflerimiz diyordu. Neydi 2023 hedefleri? 2 trilyon dolar milli gelir. Kişi başı 25 bin dolar. Ve 500 milyar dolar ihracat. İlk 10 ekonomi arasına girecektik. 500 milyar dolar ihracatın yarısı yok. 2 trilyon dolar milyar dolar milli gelirin yarısı yok. 25 bin dolar kişi başına gelirin yarısı yok. İlk 10’a girmeyi bırak, ilk 20’deydik. Şimdi ilk 23’e düştük. Bu ülke artık bir şahsım devletidir.

EN BÜYÜK FAİZCİ ERDOĞAN’DIR: Merkez Bankası faizi 19’dan 14’e düşürdü. Bütün dünya faiz arttırıyor. Dünya hiçbir şey bilmiyor. Bir tek bizimkiler biliyor. Merkez Bankası 14 ile bankalara veriyor. Bankalar 30 ile 40 ile vatandaşa veriyor. Arada zengin olan kim, bankalar. Son yıllarda en fazla büyüyen sektör bankalar. Yüzde 1000. En büyük faizci Erdoğan’dır. Milletin cebinden alıp bankaların kasasına koydu paraları. Şimdi de diyor ki Merkez Bankası Başkanı; “döviz hareketliliğinde kimlerin döviz aldığını biliyoruz” diyor. Sen bostan korkuluğu musun? Madem biliyorsun listeyi açıklasana. Kimlerin döviz aldığını bildiğini söylüyorsan bunu açıklayacaksın. O bilgi bende yok, ben bilsem açıklarım Merkez Bankası Başkanı’nı bunu açıklamaya davet ediyorum." (HABER MERKEZİ)