Muğla’da toplumsal cinsiyet eşitliği için Yerel Seçim Manifestosu

Muğla Yerel Seçim Manifestosu, Muğla Belediye Başkan Adayı Başkan Ahmet Aras tarafından İmzalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bodrum Belediyesi ile Bodrum Kadın Dayanışma Derneği arasında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kapsamında hazırlanan Muğla Yerel Seçim Manifestosunun imza töreni gerçekleşti.

Demokratik, katılımcı ve kadınların hak temelli yaşamının belediyeler tarafından sağlanması amacıyla hazırlanan Muğla Yerel Seçim Manifestosunun imza töreni, Bodrum Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Törene Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kadın Dayanışma Derneğinden Figan Erozan ile dernek temsilcileri, Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Gülizar Gökçakır, Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Birim Sorumlusu Fethiye Kızak ve basın mensupları katıldı.

Manifesto ile ilgili konuşan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği temsilcisi Figan Erozan, “2019’da kadınların oluşturduğu kent manifestosu Bodrum’u değiştirmedi, Bodrum’u dönüştürdü. Bodrum kadını keşfetti ve her statüdeki kadını görünür, tanınır, bilinir ve kentin yurttaşı olarak yeniden tanımladı. Bu, kadınıyla erkeğiyle kentin her alanını eşitleme meselesiydi” dedi.

Kadınların Muğla’nın tüm ilçeleriyle başka bir dönüşüm sürecine girilmesini talep ettiğini ve bu sürecin manifesto olarak kaleme alındığını belirten Erozan, “Birlikte yol yürüyeceğimiz, birlikte Muğla’yı dönüştüreceğimiz bir sürece gireceğiz. Bodrum’da yaptıklarımızı Muğla’da da Ahmet Aras ile birlikte yapacağız” diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada yerel yönetimlerin eşit yurttaşlık temelli politikaları desteklemesinin önemine değinirken, “Yerel yönetimlere çok önemli bir misyon yüklendi. Biz beş yıldır bu misyonu içselleştirdik, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ile beraber önemli çalışmalara imza attık. Buradaki politikalarımız cinsiyete dayalı iş bölümünü yok edecek politikalar olacak” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarına iletilen manifesto ile kadınların yerel siyasette kendi politikaları ile var olmaları hedefleniyor. Manifestoda “Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) oluşturulması”, “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartının (CCRE) imzalanması”, “Stratejik planın Cinsiyete Duyarlı Bütçe üzerinden oluşturulması” gibi maddeler yer alıyor.

Etiketler muğla kadın