Müdürden çalışana mobbing: Akıl hastanesine götürdü

Gebze Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden sürgün edilen Şener Ok, mobbing'e maruz kaldığını söyleyerek suç duyurusunda bulundu. Ok, "Müdür, beni kardeşinin çalıştığı akıl hastanesine götürdü" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gebze İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde 2012’den beri ziraat mühendisi olarak çalışan 38 yaşındaki Şener Ok, geçen hafta Çayırova İlçe ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne sürgün edildi. Ok, Gebze’de çalıştığı sırada ilçe tarım müdürü İ.I. tarafından yıllarca psikolojik şiddete ve mobbing'e maruz kaldığını söyleyerek Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’nda suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda yer alan iddialar arasında kurum müdürünün, Ok’u kamu arabasıyla İstanbul’da kardeşinin çalıştığı Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürdüğü ve burada ‘akıl sağlığı yerinde değildir’ raporu aldırmak istediği de yer alıyor.

MOBBİNG NASIL BAŞLADI?

Ok'un, hamile eşi 9 ay boyunca Gebze’de bulunan bir hastanede muayene oldu. Bu süreçte yapılan doktor muayenelerinde Ok ailesine çocuklarının sağlıklı olduğu bilgisi verildi. Ancak çocuk dünyaya geldiğinde yüzde 90 engelli olduğu ortaya çıktı. Ok, çocuğunun engelli doğması üzerine hastane hakkında 'görevi kötüye kullanmaktan' suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda daha önce babasının kan örneklerinin de  bu hastanede kaybedildiğini belirtti.

Şener Ok’un iş yerinde yaşadığı olaylar zinciri hastane hakkında açtığı davaların ardından başladı. İddiaya göre Gebze Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İ.I. ve hastanenin başhekimi, davaların geri çekilmesi için kendi aralarında anlaştı. Ancak Ok, geri adım atmadı. Ok’un iddialarına göre mobbing'e maruz kaldı, psikolojik şiddet yaşadı ve kendisine görevi olmayan birçok iş yaptırıldı. Şener Ok avukatı aracılığıyla Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, “İş yerinde sistematik biçimde yıldırma ve bıktırmaya dönük, psikolojik taciz niteliğinde eylem ve işlemlere maruz kaldım” dedi.

AKIL HASTANESİNE GÖTÜRDÜLER…

Şener Ok, 23 Aralık 2015 tarihinde Gebze Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı resmi kurum aracına bindirildiğini ve müdürün kendisini işe göndermek yerine bir anda İstanbul’a getirdiğini söyledi. Kurum müdürü İ.I.'nın kardeşinin çalıştığı Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kayıt açtırılmadan muayene edildiğini söyleyen Ok, ‘akli dengesi yerinde değildir’ raporu çıkartılmak istendiğini belirtti. Adli Tıp Kurumu’nda 3 gün karanlık bir odada kaldığını söyleyen Ok’a "adli dengesi yerindedir" raporu verildi.

'HAKLILIĞIMIN ORTAYA ÇIKMASINI BEKLİYORUM'

‘Sizi neden hastaneye götürdüler’ sorusuna ise Ok şu cevabı verdi: “Tüm bunlar organize bir şekilde yapıldı. Çünkü bana rapor çıkartıp deli olduğumu yaymak istediler. Böylece açtığım davalarda haklı olmadığımı söyleyeceklerdi. Bunlar olmasaydı belki bugün ilçe müdürü, il müdürü bile olabilirdim. İki tane dil biliyorum. İşimi seviyorum. Ancak böylece meslekte yükselmem de engellendi. Eski iş yerime dönüp haklılığımın ortaya çıkmasını bekliyorum. Bu olaya karışanların görevden alınmasını istiyorum.”

PAKDEMİRLİ’YE SORULAR

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu yaşananları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu. Gergerlioğlu, Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu sorulara yanıt istedi:

- Şener Ok isimli yurttaşa Gebze İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde mobbing ve baskı yapıldığı iddiası doğru mudur? Eğer bu iddia doğruysa bakanlığınız bu konu hakkında inceleme başlatmış mıdır?

- Şener Ok isimli yurttaşın ziraat mühendisi olduğu ve kendisinden büro personeli olmasının istenildiği iddiası doğru mudur?

- Şener Ok isimli yurttaşın epilepsi hastası olmasına rağmen görev yerinin değiştirilmesinin talep edildiği iddiası doğru mudur?

- Şener Ok isimli yurttaşa vasi tayin edilmesinin istenildiği iddiası doğru mudur? Eğer bu iddia doğruysa vasi tayin edilmesi kim ya da kimler tarafından hangi gerekçe ile istenmiştir?

- Şener Ok'un, Gebze Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Irmak'ın kardeşinin çalıştığı Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldüğü iddiası doğru mudur? Şener Ok'a akli dengesi yerinde değildir raporu mu çıkartılmak istenmektedir?

- Şener Ok isimli yurttaşın Bakanlığınız müfettişleri tarafından yapılan incelemelerde psikolojik taciz boyutunda olduğu yönünde karar verdiği iddiası doğru mudur?

- Gebze İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hakkında tarafınıza ulaştırılan şikayetler var mıdır? Varsa bahsi geçen müdürlük hakkında ne gibi işlemler yapılmıştır?

- Son 5 yılda bakanlığınıza mobbing yapıldığı nedeniyle başvuran personel sayısı kaçtır?