Mudanya'da sağanak: Yollar çöktü, sahil denizle birleşti

Şiddetli sağanak yağışın etkisiyle Mudanya’da sel meydana geldi. Yollarda çökmeler yaşanırken, trafik felç oldu. Belediye Başkanı'nın yaptığı açıklamaya göre sel nedeniyle henüz ölü ya da yaralı yok.

Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

BURSA - Bursa’da 15.30’da başlayan sağanak yağış, kent genelinde etkili oldu. Şiddetli sağanak yağışın en çok etkilediği yerlerden olan Mudanya’da sahil denizle birleşti. Yollarda ve apartmanlarda çökme meydana geldi.

YOLLAR KAPANDI, TRAFİK DURDU

AFAD’ın şiddetli yağış uyarısı sonrasında başlayan sağanak yağmur, Mudanya’da maddi hasara yol açtı. Mudanya merkeze bağlı Ömerbey Mahallesi’nde ara sokaklarda rögar kapakları taştı. Mudanya’ya bağlı Kumyaka Mahallesi’nde ise otomobiller denize sürüklendi. Mudanya ile Bursa Kent Merkezi’ni birbirine bağlayan ana yol da su birikintisi yüzünden kullanılamaz durumda. Mudanya içinden araç çıkış ve giriş trafiği yaklaşık iki saattir durdu. Yine Mudanya’ya bağlı Güzelyalı semti ile Göynüklü Mahallesi yolunda toprak kayması meydana geldi.

‘GELEN İHBARLARA EKİPLERİMİZ MÜDAHALE EDİYOR’

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz tarafından yapılan ilk açıklamaya göre, şu an için ölü ya da yaralı bulunmuyor. Türkyılmaz tarafından yapılan açıklama şöyle: “Bu akşamüzeri etkili olan kuvvetli sağanak yağış sonucu Mudanya’da bir kez daha yürekler ağıza geldi. İlçe merkezimiz, Tirilye, Kumyaka ve kırsal mahallelerimizden gelen ihbarlar üzerine Fen İşleri Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Mudanya Arama Kurtarma Birimi ekiplerimizle sahadayız. Mudanya’daki sel ve su taşkınları ile mücadele ederken, Bursa Terminali’nin çatısının çöktüğü haberini aldık. Tüm Mudanyalılara, Bursa Terminali’nde korku dolu anlar yaşayan hemşehrilerime geçmiş olsun. İhbar gelen her noktada ekiplerimiz hemşehrilerimizin yanında. 7/24 görevimizin başındayız.”

 

Etiketler Mudanya sağanak sel