MUBI, 'Aşk, Mark ve Ölüm’ü Türkiye’ye getiriyor

MUBI, 60’lardan itibaren Almanya’daki iş gücünün temelini oluşturan göçmenlerin müzikle ilişkisini konu edinen "Aşk, Mark ve Ölüm" belgeselini Türkiye’ye getiriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen Cem Kaya imzalı "Aşk, Mark ve Ölüm" filminin Türkiye hakları MUBI’nin oldu. Bu yıl düzenlenen 72. Berlinale’in Panorama bölümünde Seyirci Ödülü’ne layık görülen film, önümüzdeki aylarda MUBI Türkiye koleksiyonunda yerini alacak. 

1960’lar Almanyasının eğlence kültürünü ve sosyo-ekonomik iklimini Türkiye’den gelen sanatçılar aracılığıyla anlatan belgeselde, Köln Bülbülü olarak bilinen Yüksel Özkasap, geçtiğimiz yıllarda vefat eden Berlinli sanatçı Hatay Engin, 1981’de Almanya’ya siyasi sürgün olarak gelen ve kurduğu ‘Die Kanaken’ adlı grupla Almanca albüm yaparak konserler veren Cem Karaca, Aşık Metin Türköz ve bağlama virtüözü İsmet Topçu gibi birçok sanatçı yer alıyor. Müzik belgeseli ayrıca Türkiye’den göç etmiş Kürt, Ermeni, Yezidi ve Rumların da müzik kültürünü içeriyor.

"Aşk, Mark ve Ölüm", 23 Eylül Cuma gününden itibaren Başka Sinema dağıtımında, ilerleyen aylarda ise MUBI Türkiye koleksiyonunda yer alacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)