Muammer Ketencoğlu Ankara'da Balkan rüzgarı estirecek

Akordeon sanatçısı Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu grubu Ankara'da 'Balkanlar'da Aşk ve Neşe' konseri verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müzisyen Muammer Ketencoğlu, kurduğu Balkan Yolculuğu grubuyla Ankara'da bir konser verecek. 'Balkanlar'da Aşk ve Neşe' ismi verilen konserde Balkanlar'ın geleneksel müziklerinden örnekler dinleyicilere sunulacak. 13 Mayıs Cuma günü saat 20.00'de başlayacak olan konser Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney sahnesinde gerçekleşecek. 

Ücretsiz olarak dinlenebilecek konserde Ketencoğlu'na vokallerde Selda Koçak Uzuntaş ve Şule Kocaman Saraç, klarnet ve alto saksafonda Sakip Songelen, trompette Mertcan Aslan, vurmalı çalgılarda Alp Kaya ve Hüseyin Yavaşça eşlik edecek. 

Rebetiko, Batı Anadolu folklorü ve Balkan müziği türlerinde Türkiye'nin en üretken sanatçılarından olan Muammer Ketencoğlu 1993'ten bu yana farklı konseptlerde 8 albüm ve 9 derleme albüm yayınladı. Pek çok Avrupa ve Balkan ülkesinde, ayrıca Brezilya, Hindistan ve İsrail'de farklı projeleriyle konserler verdi, belgesel ve tiyatro müzikleri yaptı. Çeşitli uluslararası toplama albüm projelerinde eserleri yer aldı. Dünyanın her yanından geleneksel müzikle ilgili yazıları değişik gazete ve dergilerde yayınlanan sanatçı,  1995’ten bu yana her hafta Açık Radyo 'Tuna'nın Beri Yanı' adlı programı hazırlayıp sunuyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)