MSGSÜ müzesinden tarihi eser çalan 2 güvenlik görevlisi serbest bırakıldı

İki özel güvenlik görevlisi, MSGSÜ müzesinden 5 adet hat levhayı çalarak antikacıya sattı. Antikacı lehvaların çalıntı olduğunu anladı. Yakalanmaktan korkan güvenlik görevlileri levhaları bir antikacıda bulduklarını söyleyerek üniversiteye geri getirdi.

Güvenlik görevlilerinin çaldığı eserler (Fotoğraf: AA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) müzesinden tarihi eser niteliğindeki 5 hat levhayı çaldığı öne sürülen 2 özel güvenlik görevlisi gözaltına alındı.

Üniversitede çalışan iki güvenlik görevlisi, okulun müzesinde çalıntı kaydı olan 5 adet tarihi levhayı okul müzesine getirdi ve "levhaları bir antikacıda gördüklerini, tanıyarak aldıklarını" söyledi. İnceleme başlatan polis, güvenlik görevlilerinin levhaları çaldığını tespit etti. 

Güvenlik görevlileri Ömer G. ve Sergen K. hat levhaları müzeden çalarak bir antikacıya 27 bin liraya sattı. Antikacı levhaların üniversiteye ait olduğunu öğrenince levhaları geri verdi ve parasını geri aldı. Güvenlik görevlilerine de kendilerini rektöre şikayet edeceğini söyledi.

Güvenlik görevlileri de antikacının sözleri üzerine hat levhaları geri üniversiteye getirdi. Durum anlaşılınca ikisi de gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (AA)