MSG Başkanı Ferhat Göçer: Emek hırsızlığı tüm Türkiye’nin meselesi

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği, 25. yılı kapsamında basın daveti düzenledi. MSG Başkanı Ferhat Göçer, "Emek hırsızlığı sadece eser sahiplerinin değil tüm Türkiye’nin meselesi" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuruluşunun 25. yılını kutlayan Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG), yeni döneme ilişkin vizyonunu ve hedeflerini kamuoyuna açıkladı.

Basın davetine, MSG Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Göçer, Başkan Yardımcısı Zeynep Talu, Kurumsal İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Gökyokuş ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Birol Namoğlu katıldı.

MSG Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Göçer, “Emek hırsızlığının vardığı boyutları halka anlatabilmek için sizin desteğiniz çok önemli. Bu konu sadece eser sahiplerinin değil tüm Türkiye’nin meselesi. Müzik dinleyicilerinin de bilgilendirilip bilinçlendirildiğinde yanımızda duracağından şüphemiz yok” diye konuştu.

MSG Yönetim Kurulu temsilcileri, toplantıda 2023 yılında yaşanan olumlu gelişmeler hakkında da bilgi verdi. MSG, 2023 yılında üyelerine toplamda 260 milyon TL'den fazla telif bedeli dağıttı. Bu rakam bir önceki yıla kıyasla yüzde 93'lük bir artış gösterdi.

MSG, 11 bin üyeden fazla besteci, söz yazarı, edisyon şirketi, aranjör üyesiyle; yerli ve yabancı müziğin önemli bir bölümünü temsil ediyor. 70 yabancı meslek birliği ile anlaşması olan MSG, CISAC/BIEM gibi itibarı yüksek uluslararası konfederasyonların da üyesi.

Etiketler msg telif