Mondi Kağıt fabrika kapatıyor: 83 işçi çıkarılacak

Mondi Turkey Oluklu Mukavva, Adana'da bulunan bir fabrikasını kapatıyor. 83 çalışanın iş akdine son verilecek

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mondi Turkey Oluklu Mukavva Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş., Adana Batı Fabrikası tesisini kapatıyor. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde kapatma gerekçesi olarak; 'üretim verimliliğindeki yetersizlik, sipariş rakamlarındaki düşüklük ve diğer işletmeler ile rekabet edebilecek seviyede olmaması' gerekçe gösterildi. 

Yapılan açıklamada, “Adana Batı Fabrikası’nda faaliyetlerin durdurulmasının şirketin toplam üretimine ve satışları üzerinde önemli bir etkisi bulunmayacak olup, Adana Batı Fabrikası’nda gerçekleştirilen üretim miktarı Adana Doğu Fabrikası dahil olmak üzere şirketin diğer üretim birimleri tarafından gerçekleştirilebilecektir” denildi.

Fabrikada çalışan 83 işçinin iş akdine son verileceği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Adana Batı Fabrikası'nın kapatılması nedeniyle toplam 83 çalışanın iş akdine son verilecektir. Adana Batı Fabrikası’nın kapatılmasından etkilenen tüm çalışanlar için çeşitli planlar üzerinde çalışılmaktadır. Açıklama tarihi itibariyle iş akdine son verilecek çalışanlara ödenmesi planlanan kıdem ve ihbar tazminatı toplamı 16 milyon 741 bin TL olup bu rakam 2023 yılı kıdem tazminatı tavanının ve 2023 yılı ücret artışlarının belirlenmesinden sonra revize edilecektir” (HABER MERKEZİ)

Etiketler mondi kağıt fabrika