Mithat Sancar Malatya’da: Yaraları dayanışma ile saracağız

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki heyet Malatya’da depremzedeleri ziyaret etti. Malatyalılara dayanışma mesajı verildi.

Google Haberlere Abone ol

Fırat Bulut

MALATYA - Merkez üssü Maraş olan depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya’ya gelen HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, depremzedelerle görüştü.

‘BÖLGEYE GELEN YARDIMLAR YERİNİ BULMUYOR’

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki heyet, Malatya merkezinde enkaz çalışmalarını inceledi ve depremzedeler ile görüştü.

İlk olarak Çavuşoğlu Mahallesi’nde enkazları inceleyen Sancar ve beraberindeki heyet, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çevre yolunda enkaz haline dönüşen binada ekiplerin cansız birini çıkarmaya çalıştıkları görüldü. Ancak TEM polisleri gazetecilerin görüntü almasına engel oldu.

Sancar ve beraberindeki heyet daha sonra Şeyhbayram Mahallesi’ndeki depremzedelerin kaldığı Uğur Böceği parkında kalanlarla görüştü. Depremzedeler, parkın içinde olan sosyal tesisler binasında geceyi geçirdiklerini ve ısınma sorunu yaşadıklarını ilettiler. Depremzedeler, bölgeye gelen yardımların yerini bulmadığını ve düzensiz dağıtıldığı konusunda Sancar’a taleplerini istedi.

‘HDP MALATYA’DA KRİZ MASASI OLUŞTURDU’

Yaşlı bir depremzede heyete, şeker hastası olduğunu ancak yetkililerin bir haftadır isim yazmasına rağmen ilaç bulamadığı söyledi. Depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileten Sancar, HDP olarak Malatya’da kriz masası oluşturduklarını ve depremzedelerin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılanacağını söyledi.

İktidarın farklı planları olduğunu söyleyen Sancar, dayanışma ile sorunların üstesinden geleceklerini söyledi. Sancar ve beraberindeki heyet Malatya merkezindeki ziyaretler sonrası depremden en çok etkilenen ilçeler olan Akçadağ ve Doğanşehir’e doğru hareket etti.