Mithat Sancar Halk TV'de: Annemin çok güzel sesi vardı

Halk TV'de Görkemli Hatıralar programına katılan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, mayıs ayında kaybettiği annesi Münire Sancar'ı anlattı. Sancar annesi için, "Kimliğimin önemli bir parçası" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Halk TV'de Serhan Asker'in sunduğu Görkemli Hatıralar programının konuğu oldu. Sancar programda halay çekip türkü söyledi.

Programda annesinin en sevdiği ve söylediği türkünün çalınmasıyla duygulanan Sancar, türkünün önemini ve annesi Münire Sancar'ı şöyle anlattı: "Annem sadece çok sevmekle kalmıyordu. Çok da güzel söylüyordu. Annemin çok da güzel sesi vardı. Biliyorsunuz mayıs ayında kaybettik. Açıkçası ben Mardin-Arap kültürünün yaşayan hafızası olarak görüyordum onu. Yaşı çok da ileri değildi. 78 yaşında kaybettik kendisini. Ben üçüncü çocuğuyum ama aramızda 20 yaş fark vardı. Çünkü erken evlenmişti. İki ablamdan sonra ben doğdum ve kendisiyle hep sohbet ettiğimde bana hep Mardin'in Arap kültürünün inceliklerini anlatırdı. Sesi hakikaten çok güzeldi. Türküleri çok güzel okurdu."

Annesinin "bütün mahallenin mevlidçisi" olarak anlatan Sancar, "Sabiha türküsünü ondan her dinlediğimde yeni bir kıta ekliyordu. Hep canlanıyordu. Mesela biz 3-4 kıtasını biliriz. Müthiş bir aşk şiiridir. Hayatımda dinlediğim en etkileyici aşk şiiridir. Her bir ayrıntısı o kadar özel yazılmıştır ki doğrusu her açıdan etkileyici. Annemin bunu söylediği kayıtlar elimizde var. Kına gecesi söylenen Arapça 'Henne' şarkısını ablamın oğlunun düğününde salonda ışıklar söndürülmüştü, kendisine emri vaki yapıldı. 'Henne' şarkısını bir söyledi, herkes büyülenmişti. Annemin kaybı, benim için Mardin hafızasının önemli bir parçasının da yitirilmesi demek. Benim benliğim ve kimliğimin de çok önemli bir parçası. Kendisini özlemle, minnetle ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.