Mısırlı milyarder Muhammed El Fayed hayatını kaybetti

Lady Diana ile birlikte geçirdiği trafik kazasında ölen Dodi El Fayed'in babası Muhammed El Fayed 94 yaşında yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısırlı milyarder Muhammed El Fayed, 94 yaşında hayatını kaybetti. İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan lüks alışveriş mağazası Harrods'ı da satın almış olan El Fayed, aynı zamanda Lady Diana ve oğlu Dodi El Fayed'in Fransa'da trafik kazasında ölümünün arkasında İngiltere Kraliyet Ailesi'nin olduğu yönündeki iddiayı dile getirmişti.

Reuters'ın aktardığına göre, Mısır'ın İskenderiye kentinde doğan Muhammed El Fayed, kariyerine gazlı içecekler satarak başlamış, ardından dikiş makinesi satış işine girmişti. El Fayed, ardından önce Orta Doğu'da, sonra ise Avrupa'da olmak üzere emlak, deniz taşımacılığı ve inşaat sektörlerinde aile servetini büyütmüştü. Sahip olduğu mağaza ve işletmeler arasında Harrods'ın yanı sıra Fulham takımı ve Paris'teki Ritz Hotel de bulunuyordu.

DIANA VE DODİ'NİN ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDEN BİR GÜN ÖNCE ÖLDÜ

Muhammed El Fayed, on yıllardır ülkede yaşamasına karşın kendisine vatandaşlık verilmemesi üzerine İngiltere hükümetini eleştirmiş, kendisine en yüksek nişan olan 'Şeref Nişanı' (Legion of Honor) veren Fransa'ya taşınacağını söylemişti.

Muhammed Al Fayed ayrıca Diana ve oğlu Dodi'nin 1997 yılında Fransa'nın başkenti Paris'te cinayet sonucu öldüğünü kanıtlamak için 10 yıl boyunca çaba gösterdi. Diana'nın Dodi'nin çocuğunu taşıdığını iddia eden el Fayed, Kraliçe 2'nci Elizabeth'in eşi Prens Philip'i Diana ve Dodi'nin ölümünden sorumlu tutuyordu. İddiasına göre, Philip, güvenlik servislerine Diana'nın bir Müslüman ile evlenip çocuğunu doğurmasına engel olma emri vermişti.

El Fayed'in ailesi, kendisinin 30 Ağustos Çarşamba günü, Dodi ve Diana'nın 26'ncı ölüm yıldönümünden bir gün önce hayatını kaybettiğini duyurdu. Aileden yapılan açıklamada, "El Fayed Hanım, çocukları ve torunları, sevgili eşleri, babaları ve dedeleri Muhammed'in yaşlılıktan huzur içinde öldüğünü teyit etmek ister" denildi. 

'GERİSİNİ ALLAH'A HAVALE EDİYORUM'

İngiltere Kraliyet Ailesi'ni Diana ve Dodi'nin ölümünden sorumlu tutan Muhammed El Fayed, söz konusu hukuk mücadelesi için milyonlar harcadı. Dava, Diana ve Dodi'nin ölümünden 10 yıl sonra başkent Londra'da başladı. El Fayed, Kraliyet Ailesi'nden dönemin başbakanı Tony Blair ve Diana'nın kız kardeşi Sarah'ya kadar pek çok kişinin olayda dahli olduğunu iddia etti. Jüri ise ikilinin 'şoförün aracı sürüşü sebebiyle kanun dışı bir şekilde öldürüldüğü' sonucuna vardı. El Fayed, bu mahkeme kararını kabul ederek olayın cinayet olduğuna yönelik hukuk mücadelesine son verdi. El Fayed, o dönemde yaptığı açıklamada, "İntikamımı alması için gerisini Allah'ın havale ediyorum" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)