Mısır'da bina çöktü: 9 kişi hayatını kaybetti

Mısır'ın başkenti Kahire'de dört katlı bir bina çöktü. İlk belirlemelere göre, olayda dokuz kişi yaşamını yitirdi, dört kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısır'ın başkenti Kahire'nin kuzeyindeki Hadaik el-Kubbe bölgesinde dört katlı bir binanın çökmesi sonucu dokuz kişi yaşamını yitirdi, dört kişi yaralandı. 

AA'nın aktardığına göre, binanın çöktüğü ihbarını alan sivil savunma ekipleri, arama-kurtarma çalışmaları için olay yerine intikal etti. Sivil savunma ekipleri, binanın enkazında şu ana kadar dokuz kişinin cesedine ulaşırken dört kişiyi ise yaralı olarak çıkardı. Binanın enkazında başlatılan arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

3 HAFTADA ÇÖKEN 4'ÜNCÜ BİNA

İskenderiye kentinde 26 Haziran ve 6 Temmuz'da da iki bina çökmüş, bir kişinin hayatını kaybettiği ve yaralananların olduğu çökmelerle ilgili soruşturma başlatılmıştı. Mısır'ın kuzeyindeki Reşid kentinde de dün bir binanın çökmesi sonucu dört kişi yaşamını yitirmiş, 13 kişi yaralanmıştı. Mısır'da bina çökmeleri genellikle yönetmeliklere uyulmaması ya da hasarlı binaların boşaltılmamasından kaynaklanıyor. (DIŞ HABERLER)