Mısır'da 13 katlı apartman çöktü

İskenderiye'de 13 katlı bir apartmanın çökmesi sonucu bir kişinin yaralandığı, yaralının durumunun stabil olduğu açıklandı. Olay sırasında apartmanın alt katlarında insanların olduğu iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısır'ın İskenderiye şehrinde 13 katlı bir apartmanın çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre bir kişi yaralandı.

AA'nın haberine göre, İskenderiye Valisi Muhammed Eş Şerif, İskenderiye'nin Sidi Beşir bölgesinde 'riskli' kategoride bulunan ve bazı katları sadece yaz aylarında sezonluk kiraya verilen 13 katlı bir apartmanın çöktüğünü söyledi. Şerif, çöken binada ilk belirlemelere göre bir kişinin yaralandığını ve durumunun stabil olduğunu belirtti.

İskenderiye Valisi Şerif, basına yaptığı açıklamada, sivil kurtarma ekiplerinin binanın enkazında arama-kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.

'ALT KATLARDA VE MARKETTE İNSANLAR VARDI'

Mısır basınında çıkan haberlerde, çöken binanın alt katları ile girişteki süpermarkette insanların olduğu ve enkaz altında kalmış olabilecekleri ifade edildi. Ayrıca binanın yakınındaki bir araçta da hasar oluştuğu kaydedildi.

Binanın çökme nedenine ilişkin ise henüz bilgi verilmezken, yerel kurumların hazırladığı raporlara göre, inşaat sektöründe yasalara uyulmaması ve gelişigüzel yapılaşma nedeniyle Mısır'da sık sık bina çökme olayları yaşanıyor. (DIŞ HABERLER)