Mirror: Türkiye'de emeklilik hayatı İngiltere'den 4 kat ucuz

İngiltere basını, Türkiye'deki emlak fiyatlarına işaret ederek emekli olduktan sonra burada yaşamanın İngiltere'ye göre çok daha düşük maliyetli olacağını savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin Mirror gazetesi, "Emekli olmanın İngiltere'den 4 kat daha ucuz olduğu güneşle yıkanmış Avrupa ülkesi" başlıklı haberinde, 'Türkiye'nin sadece zengin bir tarihe, lezzetli yemeklere ve güzel bir doğal güzelliğe sahip olmadığı, aynı zamanda emekli olmak için de harika bir yer olduğunu' iddia etti. Gazete, "Property Guides" gayrimenkul yatırımı firmasının verilerine atıfta bulunarak, Türkiye'de emekli olmanın aylık maliyetinin 422 pound, yani yaklaşık 15 bin 400 Türk Lirası olduğunu yazdı. 

Bu 'ucuzluğun' büyük ölçüde İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerdeki 'düşük emlak maliyetinden' kaynaklandığını savunan Mirror, Türkiye'nin aynı zamanda Avrupa'da emekli olunacak 'en ucuz ülke' olduğu değerlendirmesini paylaştı. Gazetenin paylaştığı bilgilere göre, Türkiye'de bir emekli ayda 422 pound, yani Türkiye'deki en düşük emekli maaşının yaklaşık iki katına ihtiyaç duyarken, İngiltere'de bir emeklinin ayda 1652 pound, yani 60 bin 288 Türk Lirası harcaması gerekiyor. Gazete, İngiltere'de emekli maaşının mevcut durumda haftalık 203.85 pound, yani yaklaşık 7 bin 500 Türk Lirası olduğunu da aktardı.

'ARAÇ ALMAK DIŞINDA ÇOĞU ŞEY DAHA UCUZ'

İstanbul'un Türkiye'nin en pahalı şehri olduğuna dikkat çekilen haberde, kentteki 100 metre karelik bir mülkün ortalama fiyatının 54 bin pound (1 milyon 970 bin Türk Lirası) olduğu söylendi. Türkiye'deki suç oranlarının da nispeten düşük olduğunu aktaran Mirror, emekli olduktan sonra 'altın yıllarının tadını' Türkiye'de çıkarmak isteyenlerin buraya yerleşmelerinin ardından 'sudan çıkmış balık gibi hissetmeyeceği' çünkü pandemi sonrası dönemde yalnızca İngiltere'den 2,5 milyon ziyaretçinin Türkiye'ye gittiğini belirtti. Buna göre, ülkeye yerleşmek isteyen İngilizler çoğunlukla tatil beldelerini ve İstanbul'u tercih ediyordu.

Türkiye'ye taşınan bazı İngilizlerin yorumlarına da yer verilen haberde, bir kişinin Türkiye'de hemen her şeyin daha ucuz olduğunu, fakat araç almanın çok pahalı olduğunu söylediğini yazdı. (DIŞ HABERLER)