'Minibüs Caddesi'ne tramvay geliyor

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, 'Minibüs Caddesi' olarak bilinen Kadıköy-Maltepe arasında tramvay projesinin yıl sonuna kadar hazırlanacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anadolu yakasında ‘Minibüs Caddesi’ olarak bilinen hattın bir kısmında ulaşımın tramvaylarla sağlanması gündemde. Tramvay seferinin Kadıköy-Maltepe arasında yapılması planlanıyor.

Projeyi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin sosyal medya hesabından duyurdu.

Alpkökin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''İstanbul'un önemli caddelerini eski güzelliklerine kavuşturmak için cadde tramvayı projeleri geliştiriyoruz. Anadolu Yakasının minibüs caddesi olarak da bilinen caddemiz boyunca devam eden Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayımızın projeleri yıl sonunda hazır olacak.

Minibüs caddesinin Maltepelilerin ve Kadıköylülerin prestij caddelerinden birisi olması için tüm detaylarıyla çalışıyoruz."

NTV’nin haberine göre, bölgede minibüs şoförlüğü yapanlar karara tepki gösterdi. Marmaray'ın açılışı ile birlikte düşen işlerinin yeni tramvay hattıyla daha da azalacağını söyleyen minibüsçüler, ''Şu anda zaten yolcu yok. Bir de tramvay geldiği zaman aşırı kaybımız olacak. Zaten trafik yoğun, bu tramvayı da yapmak için bir şeridi iptal etmeleri gerekiyor. Nasıl olacak göreceğiz" diye konuştu

Bölgede oturanlar ise kararı olumlu karşılayarak, ''Zamandan tasarruf ettirecekse harika, minibüs kültürü zaten İstanbul'a yakışmıyor. Minibüsle çok trafik oluyor. Hat açıldığında tramvayı tercih ederim'' ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)