Milli Takım, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası bileti aldı

Sırbistan'a 30-22 yenilen ve grupta en iyi üçüncü takımlar arasına giren A Milli Kadın Hentbol Takımı tarihinde ilk kez Avrupa Hentbol Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - A Milli Kadın Hentbol Takımı tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonası bileti aldı. 

2024 Avrupa Şampiyonası yolundaki elemeler grubunda oynadığı 5 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak Sırbistan'a giden A Milli takım, altıncı ve son maçında Zrenjanin kentinde Sırbistan'a da 30-22 yenildi.

Türkiye bu sonuçla, 2024 Avrupa Şampiyonası'na grupta en iyi üçüncü takımlar arasına girerek Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.

Milli takım ilk maçında deplasmanda Karadağ'a 39-23 mağlup olmuş, daha sonra Ankara'da Sırbistan ile 29-29 berabere kalan ay-yıldızlılar, gruptaki üçüncü maçında Bulgaristan'ı deplasmanda 30-24 mağlup etmişti. Milliler, grupta dördüncü maçında ise bu kez konuk ettiği Bulgaristan'ı 38-13 yendi. Milli takım, gruptaki beşinci maçında Rize'de konuk ettiği Karadağ'a 30-28 yenilmişti.

Türkiye'nin tarihinde ilk kez katılacağı EHF 2024 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nda 24 takım, 28 Kasım-15 Aralık'ta Avusturya, Macaristan ve İsviçre'de karşı karşıya gelecek.

Ön eleme turlarının Basel (İsviçre), Innsbruck (Avusturya) ve Debrecen'de (Macaristan) gerçekleştirileceği 2024 Avrupa Şampiyonası'nda, ana tur Viyana (Avusturya) ve Debrecen'de oynanacak.

Final maçı ise 10.000 seyirci kapasiteli Viyana'nın Wiener Stadthalle Spor Salonu'nda oynanacak. 

(SPOR SERVİSİ)