Milli takım 2 kez uzayan maçta Gürcistan'a yenildi

A Milli Basketbol Takımı iki defa uzatmaya giden Avrupa Şampiyonası maçında Gürcistan'a 88-83 yenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2022 Avrupa Şampiyonası A Grubu üçüncü maçına çıkan A Milli Basketbol Takımı, turnuvanın ev sahiplerinden Gürcistan'la karşılaştı. 

Maçın ilk sayılarını ev sahibi takım atarken Cedi Osman'ın üçlüğüyle ilk sayısını bulan Milli Takım, ilk çeyreğin bitimine 4.09 dakika kala Shane Larkin'in üçlüğüyle maçta ilk kez öne geçti. İlk çeyrek Milli Takım'ın 25-19 üstünlüğüyle tamamlandı.

İlk yarıyı ise Gürcistan 36-33 önde bitirdi. Üçüncü çeyrekte ev sahibi üstünlüğü bırakmadı, son çeyreğe 53-49 önde girdi.

İKİ OYUNCU DİSKALİFİYE EDİLDİ

Furkan Korkmaz, bitime 7,37 dakika kala 2 sayılık atışla skoru 55-55 yaptı. Maçın bitimine 4,26 dakika kala gerilim yaşayan Furkan Korkmaz ile Sanadze diskalifiye edildi.

Bitime 11.3 saniye kala Alperen Şengün, Shane Larkin'in asistini smaçla bitirdi ve A Milli Takım 68-66 öne geçti. Gürcistan, son hücumda Mamukelashvili'yle sayıyı buldu ve maç uzatmaya gitti: 68-68.

Gürcistan son 48.4 saniyeye 75-74 önde girdi. Alperen Şengün dört serbest atıştan üçünü kaçırdı ve son 46 saniyede skor 75-75 oldu, maç ikinci kez uzatmaya gitti.

Bitime 1.14 dakika kala Mamukelashvili'nin üçlüğüyle Gürcistan 84-81 öne geçti. 

Ergin Ataman, Cedi Osman'a yapılan sportmenlik dışı faul sonrasındaki itirazları nedeniyle diskalifiye edildi. Gürcistan karşılaşmadan 88-83 galip ayrıldı.

MAÇA RESMEN İTİRAZ 

Maç sonrası Milli Takım, Furkan Korkmaz ile Sanadze'nin diskalifiye edildiği pozisyonda maç saati durmadığı için sonuca resmen itiraz etti.

Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Koordinatörü Ömer Onan ise Furkan Korkmaz'ın atılmasının ardından soyunma odasında oyuncuya ve kondisyonerin saldırıya uğradığını açıkladı.

'TURNUVADAN ÇEKİLİRİZ'

"Oynamayan oyuncular maç sonu koridorda gelip bize saldırıyor. Polis bizi koruduğunu iddia ediyor ancak bizi ittiriyorlar. FIBA tamamen bu işin sorumlusu. Ben buradan FIBA'ya sesleniyorum, o koridordaki tüm kameraları dakika dakika bizim önümüze getirecekler. Eğer getirmeyeceklerse, biz turnuvadan çekileceğiz. Resmen Gürcistan polisiyle yumruk yumruğa birbirimize girecektik" diyen Onan şöyle devam etti: "Hidayet Başkan ile konuştuk. Güvenlik gelsin, belli ki bizi korumayacaklar. Bütün kameraları getirecekler, bakalım ne olmuş. Maçta net olarak kural hatası var. Kaptan itiraz etti, parasını da ödeyeceğiz. Bugün Litvanya maçında da kural hatası olmuş, ancak turnuvada tekrar ettirirler mi bilmiyorum. Maçtan sonra kaptan imzasını attı, süreci göreceğiz." (HABER MERKEZİ)