Milletvekili sorusuna link adresi ile yanıt verdiler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İYİ Partili Ayyüce Türkeş'in yatırımlarla ilgili soruları için bakanlığın web sitesini adres gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Milletvekilleri yasama çalışmalarının yanı sıra yazılı soru önergeleri ile de iktidarı denetleme görevi yürütüyor. Ancak sorulara gelen yanıtlar talebi karşılamıyor.

İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Adana’da Ulaştırma Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşların 2023 yılından önce, projesi yapılan, yapımına devam edilen ve yapımı tamamlanan yatırımların bilgisini isteyen Türkeş, ayrıca 2024 yılı yatırım planlarını istedi. Türkeş ayrıca süresi geçtiği halde tamamlanmayan projelerin gecikme nedenlerini sordu, ödenek yetersizliğinin bu nedenler arasında olup olmadığına yanıt istedi.

Türkeş’in sorularına yazılı yanıt veren Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, “Adana ilimize ulaşım ve iletişim yatırımları için bugüne kadar (2023 fiyatlarıyla) toplam 45.245.728.614 TL harcama yapılmıştır” dedi. Yatırımlarla ilgili sorular içinse bakanlığın web sitesini adres gösterdi. Bakan Uraloğlu, “Bakanlığımız ile bağlı, ilgili, ilişkili kurum ve kuruluşlarımız tarafından, illerimize yapılan yatırımlara http://www.uab.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir” dedi.