Mike Tyson'dan hayat hikayesini 'izinsiz' aktaracak yapım için boykot çağrısı

Eski boksör Mike Tyson, Hulu'nun hayatına dair hazırlık aşamasında olduğunu duyurduğu mini dizi için boykot çağrısında bulundu: 'Hollywood özellikle 2020'de yaşananlardan sonra siyah deneyimlere daha duyarlı olmalı.'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yayın platformu Hulu, çarşamba günü "I, Tonya" filminin yapımcılarının yazacağı, Amerikalı eski boksör Mike Tyson'ın hayatına dair "Iron Mike" (Demir Mike) isimli 8 bölümlük bir dizi hazırlığında olduğunu duyurdu. Tyson, Hulu'nun hazırlığının yapılacağını duyurduğu mini diziye dair boykot çağrısında bulundu.

Independent Türkçe'nin People'dan aktardığına göre, Hulu'nun basın açıklamasında, "Dizi, spor kültürünün en kutuplaştırıcı figürlerinden biri olan ağır sıklet şampiyonu Mike Tyson'ın ardındaki vahşi, trajik ve tartışmalı hayatını ve kariyerini konu alıyor" ifadeleri yer aldı. Tyson, açıklamanın ardından Instagram hesabından tepki göstererek, hayatını izinsiz biçimde anlatacak dizinin hazırlık aşamasında olmasının belirtilmesi nedeniyle boykot çağrısı yaptı. 

Tyson Instagram paylaşımında, "Ülkemizdeki toplumsal uyumsuzlukların peşi sıra gelen bu açıklama Hulu'nun kurumsal açgözlülüğünün Tyson'ın hayat hikayesinin duyarsız biçimde kötüye kullanılmasına yol açmasının en iyi örneği. Siyah Tarihi Ayı (Black History Month) sırasında böylesi bir açıklama yapmak Hulu'nun siyahların hikayelerinin haklarına duyduğu saygıdan ziyade para kaygısını doğrulamaktadır. Hollywood özellikle 2020'de yaşananlardan sonra siyah deneyimlere daha duyarlı olmalı" ifadelerini kullandı.