Miçotakis, İsrail'de Netanyahu ile bir araya geldi: 'Rehineler bir an önce serbest bırakılmalı'

İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir araya gelen Miçotakis, sivillerin korunması gerektiğini vurguladı. Miçotakis, İsrail'e desteğini yineledi.

Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR - Gazze'ye destek için eylemlerin düzenlendiği komşu Yunanistan'ın Başbakanı Kiriakos Miçotakis, İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Kudsüs'e giden Miçotakis, Tel Aviv yönetimine desteğini bir kez daha yineledi ve Hamas'in saldırılarını kınadı. Görüşmeye, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis de katıldı.

İsrail'in Hamas'a karşı 'meşru müdafaa hakkı olduğunu' savunan Miçotakis, sivillerin korunması gerektiğini vurgulayarak Hamas ve farklı örgütler tarafından alıkonulan İsrail vatandaşları ile yabancı yurttaşların bir an evvel serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

İsrail Başbakanı Netanyahu ise, şu ifadeleri kullandı: "Daima İsrail'e destek vermekle beraber yapılabilecek olan en iyi şeyin İsrail'i ziyaret etmek olduğunu belirtiyorum. Aynen Miçotakis'in yaptığı gibi. Bu karanlık anlarda dayanışmanıza, hükümetinizin ve halkınızın duruşuna büyük önem veriyorum. Bu medeniyetin barbalığa karşı verdiği bir mücadele."

Hamas ile IŞİD'ı kıyaslayan Netanyahu, Yunanistan ve uluslararası toplumun İsrail'e destek vermesi gerektiğini belirtti. 

KIBRIS'TAN DA 'DESTEK' ZİYARETİ

Miçotakis'in İsrail ziyareti öncesinde, Yunanistan'ın bölgedeki müttefiki Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulidis de Tel Aviv'e destek ve dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. İsrailli meslektaşı ve Netanyahu ile bir araya gelen Hristodoulidis, İsrail-Hamas savaşı eksenindeki gelişmeleri ele aldı. Hristodoulidis, İsrail'e yönelik Hamas saldırılarını kınadı.

Ülkesine dönüşünden sonra ise Hristodoulidis Avrupa Birliği'nin, Orta Doğu'daki krize yanıt vermekte geç kaldığı mesajını verdi.