Michelin Rehberi'nden arayanları dolandırıcı zannetti

Michelin Rehberi'ne İstanbul'dan giren restoranlar arasında yer alan İskele Restoran'ın şefi, hem bilgi vermek hem de törene davet etmek için arayanları dolandırıcı zannedip 'kapat telefonu' dedi.

İskele Restoran şefi Nuri Soysal
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeme içme sektöründe dünyanın en prestijli rehberlerinden olan Michelin Rehberi 2023'de İstanbul'dan da bazı restoranlar yer aldı. Rumelihisarı'nda yer alan İskele Restoran'ın şefi, kendisini ödül törenine davet etmek için arayan yetkilileri telefon dolandırıcısı zannetti.

'MİCHELİN'DEN ÖZÜR DİLİYORUM'

AA'da yer alan habere göre, ilk İstanbul seçkisini bir törenle duyurmak isteyen Michelin Rehberi yetkilileri, listeye dahil ettikleri restoranları ve şefleri telefonla arayarak geceye davet etti. Rehberde 'tavsiye edilen' işletme olarak yer alan Rumelihisarı İskele Restoran'ın şefi Nuri Soysal, kendisini ödül törenine davet etmek için arayan yetkilileri telefon dolandırıcısı zannetti.

Soysal, "Bana bir telefon geldi, ben de dolandırıcı zannettim. 'Kapat telefonu' dedim, ismimi söyleyince. Davetiye geldi mi, gitti mi onu söylemediler. Ben de bir daha da arayıp sormadım. Sonra televizyonda ismim okununca tabii ki çok üzüldüm. Gerçekten çok güzel bir ortamı kaçırdım. Bütün arkadaşlarım gitti. Ben gitmedim, yanlış anladım. Michelin'den özür diliyorum" dedi.

İskele Restoran

Michelin Rehberi müfettişlerinin kendilerinin hiç haberi yokken restorana geldiğini belirten Soysal, "Sürpriz oldu bizim için. Bir de gurur oldu. Çok büyük bir heyecanla aldık hediyemizi. Michelin'e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Soysal, restorana değerlendirme için gelen müfettişlerin hangi yemekleri beğendiğini bilmediğini belirterek, şöyle devam etti: "Bizim spesiyallerimiz var, onu mu yedi. Yoksa canlı lüfer mi ve palamut mu yedi, hiçbir bilgimiz yok. Gizlice yemişler gitmişler. Kim geldi, kim yemek yedi bilgimiz yok. Zaten böyle bir bilgim olsaydı törene giderdim. Lezzetlerimizi beğenmişler. Bizi ödüllendirmişler. Teşekkür ediyorum hepsine ayrı ayrı. Buraya gelen misafirlerimize, kime güzel lezzet kattıysak onur verici bir şey oldu."

Michelin Rehberi'ne girmenin bir şef için onur verici olduğunu dile getiren Soysal, yaklaşık 30 yıldır aynı restoranda şeflik yaptığını söyledi.  Michelin Rehberi'nde kalabilmek için daha çok çalışacaklarını ve çıtayı yükselteceklerini ifade eden Soysal, sözlerini şöyle tamamladı: "Önümüzdeki sene Michelin Yıldızı almaya aday olacağım. 3-4 çeşit daha güzel menü koyacağım. İnşallah gelirler gene gizli gizli. Kazanmaya adayım tabii ki. Bu işe yıllarımı vermişim, sevgiyle yaptığım için lezzetler ortaya çıkıyor." (HABER MERKEZİ)