Miami'de çöken binada ölü sayısı 46'ya yükseldi

ABD'nin Miami kentinde 24 Haziran günü çöken binada 10 kişinin cesedine ulaşıldı. Binada ölenlerin sayısı 46'ya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami kentinin Surfside bölgesinde, 24 Haziran'da yarısı çöken 13 katlı binanın enkazında 10 kişinin daha cesedine ulaşıldığı açıklandı.

Miami-Dade İtfaiye Şefi Yardımcısı Raide Jadallah, bu sabah aile üyelerine yaptığı bilgilendirmede, toplam ölü sayısının 46'ya çıktığını, 100 civarında kişinin ise hâlâ kayıp olduğunu söyledi.

Arama ve kurtarma çalışmaları 14'üncü gününe girerken, yetkililer enkazdan canlı bulma umudunun çok azaldığına işaret ederek, ailelerin ölüm haberlerine hazır olmaları uyarısında bulundu.

Florida'ya yaklaşan Elsa tropikal kasırgası nedeniyle söz konusu binanın güvenli olmadığı gerekçesiyle geri kalan güney kısmı da 4 Temmuz'da kontrollü şekilde yıkılmıştı.

Miami Beach'ın kuzeyinde, yaklaşık 5 bin 600 nüfuslu Surfside yerleşkesinde, 24 Haziran'da 13 katlı 270 dairelik "Champlain" adlı binanın yarısı aniden çökmüştü.

Surfside bölge yetkilileri, bina yönetimi ile 2018'de yapılan yazışmalarda, 1981 yapımı binada büyük yapısal hasar bulunduğuna dikkati çekmiş, çatlayan kolonları ve ufalanmaya başlayan betonunda yaklaşık 9 milyon dolarlık tamirat gerektiğini bildirmişti. (NEW YORK/AA)

Etiketler ABD Miami Champlain