Meteoroloji'den yüksek sıcaklık ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

Meteoroloji, Türkiye genelinde sıcaklıkların etkili olmayı devam edeceğini duyurdu. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de ağustos ayı için uyardı: Ege'de yer yer 50 dereceye çıkma ihtimali var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Türkiye genelinde yağış beklenmiyor. Kuzeydoğu kesimlerin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor. Rüzgârın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40–60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40–60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40–60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

'EGE'DE SICAKLIK 50 DERECEYİ BULACAK'

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de sıcaklıklara karşı uyarılarda bulundu. Sosyal medyada yaptığı hava durumu paylaşımlarıyla bilinen Ökten, ağustosun ikinci haftası için korkutan uyarıda bulundu: ''Dikkat! Cehennem sıcakları yolda. Ağustosun 2. haftası Afrika ve Basra'dan gelecek sıcaklar ülkemiz üzerinde çarpışacak. Sıcaklığın Marmara'nın tamamında gölgede 40, Ege'de yer yer 50 dereceye çıkma ihtimali var. İç Anadolu ve Akdeniz de kavurucu sıcakların etkisi altına girecek..'' ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)