Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre, Orta ve Doğu Karadeniz ile Diyarbakır ve Batman'ın kuzeyinde kuvvetli yağış bekleniyor. Doğu Anadolu’nun doğusunda da kısa süreli fırtına görülecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bugün öğle saatlerinden itibaren Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin’de, gece saatlerinden sonra Diyarbakır ve Batman'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli, Rize ile Artvin’in kuzey ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji, kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı uyarısında bulundu.

Rüzgârın, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor. (HABER MERKEZİ)