Meteoroloji'den birçok il için sağanak uyarısı

Meteoroloji'nin günlük hava durumu tahminlerine göre hava sıcaklıkları mevsim normallerinde devam ederken birçok il için sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Sakarya, Antalya, Çankırı, Ordu, Tokat ve Artvin çevreleri ile Muğla'nın doğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Gece yarısından itibaren ise yağışlı havanın İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin bir kısmında etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ve Kuzey Ege ile Doğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)