Metal-İş: Ekmekçioğulları grevinden CHP de sorumlu

Çorum’da sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan Ekmekçioğulları Metal işçilerinin Cumhuriyet Halk Partisi il binasında başlattıkları açlık grevi devam ediyor. Ekmekçioğulları işçileri sorunların çözümü için Cumhuriyet Halk Partisi’nin de en az iktidar kadar bu işin bir çözüme kavuşmasından sorumlu olduğu gerekçesiyle 5 gün önce CHP’de açlık grevi başlatmışlardı.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - DİSK Metal-İş, Çorum Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı ve merkez ilçe başkanının Ekmekcioğulları ailesinden olduğunu bu nedenle grevde sorumlulukları bulunduğunu açıkladı. Ekmekiçioğlu işçileri bu nedenle CHP il binasında başlattıkları açlık grevine devam ediyorlar. DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada açlık grevinin il başkanı ve çorum merkez ilçe başkanının Ekmekçioğulları ailesinden olmasına rağmen sorunlarının çözümüne yardımcı olmamasından kaynaklandığı ileri sürüldü.

İl Başkanı Mehmet Tahtasız’ın, “İşçi de bizim, işveren de bizim” söyleminin, Ekmekçioğlu patronu Rüstem Ekmekçi’nin suçlarını görmezden gelmek anlamına geldiği ifade edilen açıklamada, “Rüstem Ekmekçi işlediği suçları, işçileri tazminatsız işten çıkararak örtmeye çalışmıştır. CHP Çorum yetkilileri ise adalete güveniyoruz diyerek, Rüstem Ekmekçi’yi korumaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nden sorunun etrafından dolaşmadan bir an önce bu zulme son verecek sağduyulu girişimlerini yapmalarını bekliyoruz” denildi. (DUVAR)