Mersin’de Yeşil Sol Partililere polis engeli: 1 kişi yaralandı

Mersin’de Yeşil Sol Partililerin, Rojava’daki operasyonlara karşı yapmak istediği basın açıklaması polis tarafından engellendi. Çıkan tartışmada HDP Mersin İl Eşbaşkanı Kuş, ayağından yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

Abidin Yağmur

MERSİN - HDP Mersin İl Başkanlığı’nın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Suriye’nin kuzeyindeki Rojova bölgesinde yürüttüğü operasyonları protesto etmek için yapmak istediği basın açıklamasına polis izin vermedi.

Polis, TSK’nin eleştirileceği bir basın açıklamasına izin vermeyeceklerini söylerken Yeşil ve Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, her kurumun eleştirilebileceğini belirtti. Milletvekiliyle polis arasındaki tartışmaların ardından polis gruba müdahale etti. Müdahale sırasında ayağı zedelenen HDP Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş’un ayağı alçıya alındı.

HDP Mersin İl Eş Başkanı Bedriye Kuş

İL EŞ BAŞKANININ AYAĞI YARALANDI

HDP Mersin İl Başkanlığı ile Tevgera Jinên Azad (TJA) üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Suriye’nin kuzeyindeki Rojova bölgesinde yürüttüğü operasyonları protesto etmek için dün öğleden sonra parti binası önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Grubu, parti binası girişinde durduran polis, grubun sokağa çıkmasına izin vermedi. Bu sırada Yeşil ve Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ve HDP Mersin İl Başkanı Bedriye Kuş ile polis arasında tartışma yaşandı.

Bozan, Rojova’da yaşananların duyulmaması için basın açıklaması yapılmasına izin verilmediğini öne sürerken polis, TSK hakkında eleştiri yapılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Tartışmanın ardından polis, gruba saldırdı. Daha sonra grup, parti binasına girdi.