Mersin'de ihale operasyonu: 12 kişi gözaltına alındı

Mersin'de icra dairelerinin satışa çıkardığı gayrimenkul ve araçların ihalelerinde fesat karıştırdıkları suçlamasıyla 12 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin'de icra dairelerince satışa çıkartılan gayrimenkul ve araçların ihale tarihlerini takip edip, fesat karıştırdıkları iddia edilen 12 kişi gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre, Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, organize şekilde hareket ederek icra dairelerince satışa çıkartılan gayrimenkul ve araçların ihale tarihlerini takip ederek fesat karıştırdıkları suçlamasıyla şüphelilere yönelik çalışma başlattı.

Haksız kazanç sağlamak amacıyla oluşturulan suç örgütünün, ihalelere katılmak isteyenleri 'tehdit, cebir ve şantaj' yoluyla ihaleye girmekten vazgeçirdiği öne sürüldü.

Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mükelleflerin borçlarına karşılık haczettiği araçları icra daireleri aracılığıyla satışa çıkardığı sırada suç şebekesinin devreye girerek araç sahibi ve ihaleye girecek olan diğer şahıslar ile irtibat kurdukları, ihale başlangıcında yatırılması gereken teminatı yatırdıkları ancak mükellefin isteği üzerine ihale sonrasında aracın bedelinin tamamını yatırmayarak teminatı yaktıkları, ihalenin tekrar yapılmasına sebebiyet verdikleri, ikinci teklif verenlerin de ihaleyi almasını engelledikleri, sonraki ihale sürecini de takip ederek aracı düşük maliyet ile satın aldıkları ya da aracın mükellefte kalmasını sağladıkları belirtildi.

Polis ekipleri, kimliği belirlenen 12 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı baskınlar düzenledi. Gözaltına alınan 12 şüpheli ifadeleri için emniyete götürüldü. (HABER MERKEZİ)