Merkez Bankası'ndan yurtdışı kaynaklı dövize yüzde 2 destek kararı

TCMB'nin, firmaların yurtdışı kaynaklı dövizlerini Türk lirasına çevirmeleri durumunda yüzde 2 destek verme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), firmaların yurtdışı kaynaklı dövizlerini Türk lirasına çevirmelerine yüzde 2'lik destek uygulanacağını duyurdu. 

Daha sonra Resmi Gazete'de de yayımlanan karara göre firmaların dövizlerinin TCMB'ye satışı sırasında, verecekleri taahhüt karşılığında Türk lirasına çevrilen tutarın yüzde 2'si kadar döviz dönüşüm desteği alabilecek.

Firmalar, ülkeye getirdikleri yurtdışı kaynaklı dövizlerinin en az yüzde 40'ını TCMB'ye sattıktan sonra getirilen dövizin kalan kısmını kur korumalı dönüşüm hesabında değerlendirebilecek ve verdikleri taahhüt karşılığında Türk lirasına çevrilen tutarın yüzde 2'si kadar döviz dönüşüm desteği alabilecek.

TCMB'ye satışı yapılacak dövizlerin ve Türk lirası vadeli mevduat ve katılma hesaplarına dönüştürülecek dövizlerin yurtdışı kaynaklı olduğunun tespiti bankalarca yapılacak. (HABER MERKEZİ)