Merih Yıldız'ın 'Yeryüzünün Şarkısı/Eutopia' sergisi Galeri Diani’de

Ressam Merih Yıldız’ın “Yeryüzünün Şarkısı/Eutopia” adlı sergisi, 10 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında Galeri Diani'de gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galeri Diani, ressam Merih Yıldız’ın “Yeryüzünün Şarkısı/Eutopia” adlı kişisel sergisine 10 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

İyi ve güzel kavramının algılayış biçimine göre çeşitlilik kazandığını söyleyen Merih Yıldız serginin içeriği ve taşıdığı misyonla ilgili olarak şunları söyledi:

"Tamamen kendimize ait fakat bir şekilde açığa çıkarılmamış ayrıcalıklı '’iyi ve güzel’ olduğuna inanıyorum. Bahsettiğim bu ayrıcalıklı kendimize özgü iyi ve güzelin eksikliğini, bizleri olduğumuzdan daha katılaştıran faktörler olarak görüyorum. ‘Yeryüzünün Şarkısı/Eutopia’ sergisi ile bu öz benliğimizde gizlenen veya saklı kalan eksik parçaları geri kazandırmayı hedefledim. İç benliğimizde var olan iyilik ve güzelliklerle dolu dünyamıza ilişkin kapıyı sonuna kadar açmak istedim. Bu açılan kapı sayesinde artık izleyici tanıdık gelen görüntü hikaye ve kurgularla kendisini resme dahil edebilecek, en sevdiği kaybolmuş bir çocukluk oyuncağını bulmuş kadar kendine ait ''öznel iyi ve güzele'' ulaşabilecektir. Başka bir deyişle bu sergi, izleyicinin kendisiyle buluşmasıdır."

Etiketler resim sergi