Meral Akşener'in 2018'de yaptığı 'çoklu aday pişmanlığı' konuşması gündem oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa adayı Kılıçdaroğlu'nu kabul etmeyip Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrı yapmasından sonra 2018'deki konuşması gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İYİ Parti lideri Meral Akşener, Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu isminin geçtiğini ve kabul etmediklerini söyledi.  Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a çağrıda bulunan Akşener, 'noter veya kumar masasında' oturmadıklarını söyledi.

Akşener'in bu hamlesi çoklu aday tablosuna işaret edince Akşener 2018'deki Erdoğan'ın ilk turda kazandığı seçimdeki çoklu adaylıkla ilgili pişmanlığını yansıtan konuşması yeniden gündem oldu.

Akşener; 8 Mayıs 2021’de konuk olduğu Karar TV’de 2018 cumhurbaşkanlığı seçimindeki pişmanlığını aktarmıştı. Ortak aday çıkarılmadığı için üzgün olduğunu ifade eden Akşener şunları söylemişti:

“Biz, Temel Bey, ben ve Muharrem İnce beyefendi birlikte aynı ittifak modeli içinde aday olduk. Hem sayın Erdoğan’ın ekibiyle hem de birbirimizle rekabet edildi. Muhalif seçmen bir bütün. Farklı partilere oy veriyorlar ama bu ucube sistemin değişmesini istiyor. Onun için biz parlamenter demokrasiye geçinceye kadar farklılıklarımızı muhafaza edip, müştereklerimizi öne çıkarıp bir bütünlük sağlamalıyız. Sonra böyle bedeller oluyor. Ben ilk heyecan geçtikten sonra 7.3 aldığıma şükrettim bu tecrübe çok kıymetli. Benim de nefsimi, egomu ortadan kaldıran bir tecrübedir” (HABER MERKEZİ)