Meral Akşener’den ‘Akkuyu’ tepkisi: Kabul edilemez

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Türkiye'nin ilk nükleer güç santralı Akkuyu NGS'de İçtaş ile sözleşmenin iptal edilmesinin ‘kabul edilemez’ olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Akkuyu Nükleer Santrali'nin üstlenici firması Titan2-IC İçtaş ile sözleşmesini geçen hafta feshedilmesiyle başlayan tartışmalar sürüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Teknoloji transferi ve yüksek teknolojili üretim, ülkemizin kalkınması için stratejik öneme sahip. Ancak Akkuyu'da yapılan hukuksuz fesih işlemi, Türk şirketinin tasfiye edilerek ülkemizin nükleer enerji alanındaki gelişimini engellemek anlamına geliyor. Bu kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Akşener, paylaşımında Rusya ile kurulan asimetrik ilişki biçiminin artık sürdürülebilir olmaktan çıktığını belirterek, “Enerji Bakanlığını, konuyla ilgili millî sorumluluğunun bilinciyle hukuki yetkilerini ivedilikle kullanmaya ve gerekirse santrali millîleştirmek üzere gerekli adımları atmaya davet ediyorum” dedi. (DUVAR)