Meksika'da otobüs tırla çarpıştı: 16 kişi hayatını kaybetti

Meksika'da içinde 52 yolcu bulunan bir otobüs, eyalet sınırında tırla çarpıştı, kazada 16 kişi yaşamını yitirdi. Araçtakilerin ABD'ye göç işlemleri için randevu almış kişiler olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orta Amerika ülkesi Meksika'da göçmenleri taşıyan bir otobüsün, Meksika'nın Oaxaca ve Puebla eyaleti sınırına yakın bir otoyolda tırla çarpıştığı trafik kazasında ilk belirlemelere göre 16 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi de yaralandı.

Oaxaca Başsavcılığı, otobüsün Cuacnopalan-Oaxaca otoyolunda bir tırla çarpıştığını bildirdi. Kazada aralarında bir çocuğun da bulunduğu sekiz erkek ve sekiz kadın yaşamını yitirdi. Reuters'ın aktardığına göre, konuya ilişkin açıklama yapan INM mülteci enstitüsü, hayatını kaybeden kişilerden 15'inin Meksika, birinin Venezuela vatandaşı olduğunu duyurdu. Buna göre, otobüste 10'u Venezuelalı 52 yolcu vardı. INM, bu kişilerin ABD'ye yasal yollardan giriş yapmak için randevuları olduğunu belirtti. Açıklamaya göre, yaralanan 36 kişiden dokuzu da Venezuelalıydı. Bu kişilerden üçünün tedavisi hastanede devam ediyor.

Yetkililer kaza ile ilgili soruşturma başlatırken, Oaxaca Valisi Salomon Jara Cruz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. (DIŞ HABERLER)