Meksika’da gazeteciler hedefte: 4 ayda 9 basın çalışanı öldürüldü

Dünyada gazetecilerin en az can güvenliğinin olduğu ülkeler arasında yer alan Meksika'da bir gazetecinin daha öldürüldüğü açıklandı. Bu yıl ülkede öldürülen gazeteci sayısı 9'a yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika’da bir gazeteci daha suikast sonucu hayatını kaybetti. Sinaloa eyaletine bağlı Culiacan kentinde 59 yaşındaki gazeteci Luis Enrique Ramizer'in cesedi yol kenarında bulundu. Ülkede bu yıl öldürülen gazeteci sayısı ise 9'a yükseldi.

Sinaloa savcısı Sara Quinonez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, dün yol kenarında bulunan cesedin 59 yaşındaki Luis Enrique Ramizer'e ait olduğunu teyit ettiklerini belirtti. El Debate gazetesinde köşe yazarlığı yapan Ramizer'in cesedinin plastiğe sarılı bir şekilde siyah bir torba içinde bulunduğu aktarıldı. 

TEHDİT EDİLİYORDU

Uluslararası insan hakları örgütü Article 19'dan yapılan açıklamada, 40 yıllık bir gazetecilik kariyerine sahip olan Ramirez'in ölümünden önce tehditler aldığı açıklandı. Hükümet sözcüsü Jesus Ramirez de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın açığa kavuşturulması için yerel yetkililerle birlikte çalıştıklarını ve “gazeteciler için güvenlik tedbirlerinin artırılacağını” söyledi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütüne göre, Meksika'da 2000 yılından bu yana öldürülen gazeteci sayısı 152'ye yükseldi. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un göreve geldiği 2018 senesinden bu yana ise 34 gazeteci saldırı ve suikastlar sonucu hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)