Meksika Devlet Başkanı Lopez Obrador koronaya yakalandı

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, korona virüsü testinin pozitif çıktığını duyurdu. Twitter paylaşımında, "Belirtiler hafif ancak tıbbi tedavi görüyorum" diyen 67 yaşındaki Lopez Obrador'un kalp sorunları ve yüksek tansiyon geçmişi olduğu kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, korona virüsü testinin pozitif çıktığını açıkladı. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda haberi duyuran Lopez Obrador, "Covid-19'a yakalandığımı sizlere bildirmekten üzüntü duyuyorum. Belirtiler hafif ancak tıbbi tedavi görüyorum. Her zaman olduğu gibi iyimserim. Hep birlikte aşacağız. Dr. Olga Sanchez Cordero her gün neler yaptığımızı, beni temsil ederek sizi bilgilendirecek" ifadelerini kullandı. 67 yaşındaki Lopez Obrador'un kalp sorunları ve yüksek tansiyon geçmişi olduğu kaydedildi.

Kamuoyuyla ilgili sorunları takip etmeye devam edeceğini vurgulayan Meksika Devlet Başkanı, "Örneğin yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşme yapacağım. Çünkü dostluk ilişkilerimizden bağımsız olarak bize Sputnik V aşısını gönderebilme olasılığı var" dedi.

Pazar günü yapılan açıklamada Lopez Obrador ve Putin'in iki ülke arasındaki ilişkiler ile Sputnik V aşısının muhtemel tedarikine dair görüşmelerde bulunacağı duyurulmuştu. Meksika Devlet Başkanı geçen sene yaptığı açıklamada, etkili olduğunun kanıtlanması durumunda Rus aşısından 12 milyon doz sipariş edeceklerini söylemişti.(AA)