Mehmet Şimşek'ten 'cari açık' yorumu: Beklentilerin altında

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan cari açık verilerini değerlendiren Bakan Mehmet Şimşek "Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Cari açıktaki düşüş Orta Vadeli Programımızın çalıştığını gösteriyor. Dezenflasyon için uyguladığımız politikaların etkisi ile bu düşüşün önümüzdeki aylarda kademeli olarak devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Şimşek, cari ödemeler dengesi verilerine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cari açık şubatta beklentilerin altında gerçekleşti ve geçen yıla göre 5,8 milyar dolar düştü. 2023 yılı mayıs ayı zirvesine göre yıllık 28,3 milyar dolar iyileşme gerçekleşti. Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor. Dezenflasyon için uyguladığımız politikaların etkisi ile bu düşüşün önümüzdeki aylarda kademeli olarak devam etmesini bekliyoruz. Bu eğilim yıl sonunda cari açığın milli gelire oranının yüzde 2,5'in altında gerçekleşebileceğine işaret ediyor. Cari açıktaki azalma döviz rezervi birikimine destek olurken, makro finansal istikrar kanalıyla da dezenflasyona destek olacak" ifadelerini kullandı.

 

(EKONOMİ SERVİSİ)