'Mehmet Şimşek’in Erdoğan’ın yanında ortaya çıkmasının anlamı'

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Erdoğan'ın yanında açılışa katılması, ekonomi yönetiminde bir değişiklik mi olacak sorusunu gündeme getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Silivri'deki gaz depolama tesislerinin açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında görünmesi ekonomi kulislerini hareketlendirdi. Ekonomi politikaları konusunda Erdoğan ile anlaşamayan Şimşek, yerine Berat Albayrak'ın atanmasından sonra ilk kez görüntülendi.

Halk TV yazarı Barış Soydan, Mehmet Şimşek'in Erdoğan'ın yanında yer almasının arka planını Ankara kulislerinden şöyle aktardı: 

"Önce herkesin aklındaki soru: Nebati’nin yerine Şimşek mi geliyor?

Ankara’da böyle bir bilgi ve beklenti yok. Erdoğan’ın Şimşek’i yanına alması, bir değişiklikten ziyade 'karşı tarafa' geçmediği/geçmeyeceği yönünde bir mesaj olarak görülüyor.

Mehmet Şimşek’i Erdoğan’la birlikte gösteren fotoğraftan çıkan başka mesajlar da var:

⦁ Tabana 'Ekonomi politikalarında gerekirse geri vites yapabilirim' mesajı.
AKP tabanı enflasyondan rahatsız. Önemli bir kısmı buna başkanlık döneminde uygulanan, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin sözüyle 'Heteredoks' ekonomi politikalarının neden olduğunu biliyor. Erdoğan Mehmet Şimşek’le bu kesime, yeniden seçilirse AKP’nin ilk dönemindeki ekonomi politikalarına dönebileceği mesajı verdi.

⦁ Parti içinde Nebati'nin değiştirilmesini isteyenlere 'Olabilir, ama kontrol bende' mesajı.
Binali Yıldırım, Hayati Yazıcı gibi AKP’nin ağır toplarının ekonomi yönetiminde değişiklik istediği yönündeki iddialar ne zamandır konuşuluyor. Mehmet Şimşek’in Erdoğan’la aynı kareye girmesi onlara da bir mesaj.

⦁ Albayrak ekibine 'Alternatifim Şimşek' mesajı…
Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan apansız istifa etmesinden bu yana ortada görünmüyor ama onun atadığı isimlerin ekonomi yönetiminde etkili olmaya devam ediyor. Mehmet Şimşekli fotoğraf, Albayrak ve ekibine de mesaj.

⦁ Mehmet Şimşek’in farkında olmadan verdiği mesaj: 'Yeni bir kariyer oluşturamadım. Siyasete ve siyasetçi kimliğime geri döndüm.'" (HABER MERKEZİ)