Mehmet Şef esnaf lokantasından kovuldu: Her şey para değildir

MasterChef'in jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya'nın gittiği bir esnaf lokantasından kovulduğu görüntüler sosyal medyada gündem olunca yaşanan olayın sebebi daha sonra anlaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şef Mehmet Yalçınkaya'nın esnaf lokantasından kovulduğu anlar bir esnaf tarafından cep telefonuyla kaydedildi. MasterChef Türkiye'nin jüri üyelerinden olan Yalçınkaya, arkadaşıyla gittiği esnaf lokantasında istediği yemeğin servis edilmediğini görünce, "Nereye geldik biz böyle, paramızla yemek yiyemiyoruz" diyerek lokantanın sahibine sitem etti.

Sosyal medyada yayınlanan videonun ardından, görüntülerin Exxen’de yayınlanan ‘Esnaf’ isimli belgelese ait olduğu öğrenildi. Şef Yalçınkaya’nın Anadolu esnafını anlattığı belgeselde, lokanta sahiplerinin istemediği müşteri tipini takip edip bir lokantaya girerek nelerin yaşanacağı gösterildi. 

'KURGU DEĞİLDİ'

Sosyal deney yapmak için bunu gizli kameraya aldırdığını ve olayın kurgu olmadığını söyleyen Yalçınkaya, "Hayır kurgu değildi. Biz esnaf lokantasında adap ve usulleri yansıtmaya çalıştık. Bu gibi yerlerde 'kurallara uymadığın zaman kovulursun'a inanmıyorlardı. Ben duygulandım mesela. Ustamız şu anda izlemiyor olabilir. Kendisi öyle biri değil. Onu görecekler. 'Benim kurallarım var' diyor. Bu kurallara uymayan kişi burada yemek yiyemez" dedi. 

Lokanta sahibinin tanıyamadığı Mehmet Yalçınkaya, olayın hemen sonrasında gerçeği açıklayıp lokanta sahibiyle konuştu. (HABER MERKEZİ)