Mehmet Demirkol: Hükümet ve devlet aynı şey değildir

Spor yorumcuları Mehmet Demirkol ve Güntekin Onay, "hükümet istifa" sloganlarına tepki gösterilmesi üzerine "Devlet ve hükümet aynı şey değildir" vurgusu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe ve Beşiktaş tribünlerinden yükselen "hükümet istifa" sloganı üzerine yapılan tartışmalar sürüyor. Spor yorumcusu gazeteci Mehmet Demirkol ve Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Sports'ta sunuculuk yapan Güntekin Onay, slogana gelen tepkilere itiraz etti.

Mehmet Demirkol sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Devlet ve hükümet aynı şey değildir. Hükümet yıkıldığında devlet yıkılsa Atatürk öldüğünde Türkiye yıkılırdı. İnsanlar devletinin yanında hükümetin karşısında olabilir. Demokratik haktır" ifadelerini kullandı. 

Güntekin Onay ise "Hükümet ve devlet kavramlarını ayırd etmek bu kadar zor olmamalı ! Biz devletin yanındayız zor günlerde. Devletimiz güçlüdür ve vatandaşının yardımına koşar. Hükümet ile devlet aynı şey değil" mesajını paylaştı. 

İki gazetecinin paylaşımları sosyal medyada on binlerce beğeni aldı.

Ne olmuştu?

25 Şubat'taki Fenerbahçe-Konyaspor maçında tribünlerden "hükümet istifa" sloganları yükseldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü Beşiktaş-Antalyaspor maçının ilk dakikalarında attığı tweetlerle slogan atılmamasını, gerekirse maçların seyircisiz oynanmasını istedi. Maçta aynı sloganlar atılınca Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden istifa etti. Bazı Süper Lig kulüpleri slogan atılmasına tepki gösteren açıklamalar yayınladı. (HABER MERKEZİ)