Mehmet Atlı'nın yeni albümü çıktı: Min Dil Daye

Sanatçı Mehmet Atlı'nın, sözleri Arjen Arî'nin ait 6 şarkılık "Min Dil Daye" albümü yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Mehmet Atlı'nın yeni albümü "Min Dil Daye" adıyla çıktı. Atlı'nın yeni albümünde 6 şarkı bulunuyor. Şarkıların sözleri ise Kürtçe şiirin önemli şairlerinden Arjen Arî'ye ait.

'İKİSİNİ YAN YANA GÖRMEK HEYECAN VERİCİ'

Yazar Kemal Varol, "Min Dil Daye" albümü için şunları söyledi:

"Bir yanda geleneksel Kürt şiirinin bütün imkânlarından damıttığı modern ve özgün bir şiir damarı, diğer yanda daha en başında modern Kürt müziğine başka bir rota çizmek isteyen bir müzik tercihi: Arjen Ari ve Mehmet Atlı. İkisini yan yana görmek hâlâ heyecan verici. Hâlâ, diyorum çünkü 2012 yılında aramızdan ayrılan Arjen Ari,  geride bıraktığı şiiri sürdürecek, belki o şiiri daha uç noktalara götürecek imkandan yoksun artık. Şiirlerinde durmadan sözünü ettiği ölüm, Kürt şiirinin bu usta şairini aramızdan aldığında geride yarım kalmış sözünü de bıraktı.

Mehmet Atlı, Koma Denge Azadi'yle başladığı, sonra solo olarak sürdürdüğü müzik yaşamında sıklıkla şiire yakın durdu ve pek çok şairin şiirini besteledi. Üstelik, kolay bestelenebilir şiirler değildi bunlar. Bu sayısız şair arasında, Mehmet Atlı, galiba en çok Arjen Ari'yle yakınlık kurdu. Bir bakıma,  sesini arayan söz, onun şarkılarında hayat buldu. Ari'nin şiirlerinde sıklıkla öne çıkan uzak ve yakın dönemin acıları, bireysel ve toplumsal dertler, ikisini biraraya getiren temel nedendi belki de.

Şimdi, çeşitli albümlere dağılmış Arjen Ari şiirlerinden bestelerini tek bir albümde, Min Dil Daye adıyla biraraya getiriyor Mehmet Atlı. Arjen Ari'ye saygı albümünde dilden dile dolaşan Mihemedo, Hayrano, Wey Gidi gibi sarkilar, yeni düzenlemelerle yeniden hayat buluyor. Daha sakin, daha olgun, Arjen Ari'ye yakışan bir kederle bu şiirlere bir kez daha hayat veriyor Mehmet Atlı.

Altı şarķının yer aldığı, tekrar tekrar dinlenecek Min Dil Daye, aramızdan zamansız ayrılan bir şairin olduğu kadar Kürt müziğinin medarı iftiharı bir müzisyenin olgunluk dönemi eseri niteliğinde.
Sözünü arayan ses, sesini arayan söz nihayet Min Dil Daye albümüyle biraraya geliyor."