Mehmet Ali Yılmaz kimdir?

İstanbul Beşiktaş'taki evinde ölü bulunan eski devlet bakanı ve eski Trabzonspor'un başkanı Mehmet Ali Yılmaz hem spor hem de siyaset dünyasında uzun yıllar adından söz ettirmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beşiktaş'taki evinde bugün ölü bulunan Mehmet Ali Yılmaz kamuoyunda Trabzonspor başkanlığı döneminde tanındı. İnşaat mühendisi olan Yılmaz, 19. Dönem Trabzon Milletvekilliği, 49. ve 50. hükümetlerde de Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı.

1948'de Trabzon'un Of ilçesinde doğan Yılmaz, bankacılık ve medya alanlarında yatırımlar yaptı. Tek-Art Holding Başkanı olan Yılmaz, Yılmaz Yayınları AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı, Güneş Gazetesi sahipliği, Titibank Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 

Mehmet Ali Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde DYP’den Trabzon Milletvekili seçilerek, 1991'den 1995'e kadar TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 49. ve 50. hükümetlerin Spordan Sorumlu Devlet Bakanı oldu.  

KEVIN CAMPBELL'E 'YAMYAM' DEMİŞTİ

Yılmaz'ın spor dünyasında olduğu dönemde, Trabzonspor'da 1998-99 sezonunda forma giyen İngiliz futbolcu Kevin Campbell'la ilgili sözleri ise çok konuşuldu. 16 maça çıkarak 5 gol ve 5 asistlik bir performans sergileyen futbolcu başarısızlığın sorumlusu olarak gösteren dönemin kulüp başkanı Yılmaz, bir maçın ardından verdiği demeçte Campbell'a "yamyam" demiş, "Gol makinası diye sattılar çamaşır makinası çıktı" şeklinde de bir açıklama yapmıştı. Futbolcu bu açıklamaların ardından takımdan ayrılarak Everton'a gitmişti. Yılmaz ise Afrika kökenli siyah futbolcuyla ilgili büyük tepki çeken sözlerini daha sonra yaptığı açıklamalarda, "Arap demek istedim" diyerek düzeltmeye çalışmıştı.

 

(HABER MERKEZİ)