Meclis’te ‘tütün teklifi’ görüşmeleri öncesi Adıyaman’da eylem yasağı

Adıyaman Valiliği, 20 Ekim ile 29 Ekim saat 23.59 arasında 10 gün boyunca kent genelinde etkinlikleri yasakladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan "Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" Adalet Komisyonu’na sevk edildi.

Makaron, yaprak sigara kâğıdı ve sigara filtresi üretmek isteyenler için yıllık 2 milyar adet üretim kapasitesine sahip tesis kurma zorunluluğu ile Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri öncesinde, tütün üretimi yapılan Adıyaman’a eylem ve etkinlik yasağı geldi.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NI DA KAPSIYOR

Adıyaman Valiliği tarafından alınan karara göre kent genelinde açık alanlarda her türlü basın açıklaması, toplanma, yürüyüş, miting, oturma eylemi, açlık grevi, pankart asma ve afiş dağıtma gibi etkinlikler 20 Ekim ile 29 Ekim 23.59’a kadar olmak üzere 10 gün süreyle yasaklandı.

Valiliğin yasak kararının Meclis’te görüşülmesi beklenen ‘tütün teklifi’ öncesinde alınmasını “düşündürücü” ve “Bunun için atılmış bir adım olabilir” ifadeleriyle değerlendiren CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, "Adıyaman Valiliği’nin böyle bir karar alması doğru değil. Bu tarz etkinlikler anayasal haktır ve bu şekilde sınırlandırılamaz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını da kapsayacak şekilde 10 gün boyunca kent genelinde etkinliklerin yasaklanması kabul edilemez Valiliğin bu tutumu açıkça anayasaya aykırı” diye konuştu.