Meclis'te Özbekçeye sansür: 'Türkçeyi de anlamıyorsunuz'

Anadil gününde Kürtçe ve Lazca konuşan vekillerin sesinin kısılmasının ardından TBMM'de Özbekçeye de sansür uygulandı. Mikrofonu kapatılan Çubuk "Türkçeyi de anlamıyorsunuz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 21 Şubat Dünya Anadil Günü’nde TBMM Genel Kurulu'nda CHP'li Türkan Elçi'nin Kürtçe, Tahsin Ocaklı da Lazca konuşmasının ardından DEM Parti İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk da Türkçenin lehçesi olan Özbekçeyle sansüre takıldı. 

DEM Partili Çubuk da MHP'li Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın yönettiği Genel Kurul oturumunda söz alarak kürsüye çıktı.

Çubuk "Ekranları başında bizleri izleyen değerli halklara saygılarımı sunuyorum" diye başladığı konuşmasına "Bizni shu yerdan kuzatib" sözleriyle devam ettiği sırada Celal Adan'ın "kes" talimatıyla mikrofon kapatıldı. 

Bir süre sonra yine Adan'ın talimatıyla mikrofonu açılan Burcugül Çubuk şöyle devam etti: "Değerli Meclis üyeleri... Anlamadınız... Türkçeyi de anlamıyorsunuz. Sonra da anadilimiz Türkçe. Türkçe konuş çok konuş diyorsunuz. Öyle bir eğitim sistemi ki, Türkçenin lehçelerinin bile birbirini anlamadığı bir hayat örgütlediniz. Bununla gurur duyuyorsunuz.

Bu vesileyle Türkiye'de göçmen olarak bulunan ve ağır işlerde çalıştırılan Özbekleri saygıyla selamlamak istiyorum..."    

'TAM BİR DARBECİ GİBİ'

DEM Partili Çubuk, o anların videosunu sosyal medya hesabından da şu notla paylaştı: "Dünya Anadili Günü'nde anadilinde konuşan vekillerin mikrofonu kapatıldı, "Türkçe Konuş Çok Konuş" dedi MHP'li başkan vekili. Tam bir darbeci gibi. Biz de merak ettik: Türkçe konuşunca anlıyor mu gerçekten? Türkçe'nin lehçelerinden Özbekçe'yi de anlamadılar, mikrofonu kapattılar."

(HABER MERKEZİ)