Meclis’te İYİ Parti ile DEM Parti arasında tartışma

İYİ Parti lideri Akşener’in DEM Parti’yi hedef alan sözlerinin ardından DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Öyle kürsüden bize parmak sallamasınlar o parmaklarını indiririz” diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in DEM Parti’yi hedef alan sözlerinin ardından Meclis Genel Kurulu’nda da tartışma yaşandı. DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Kürt sorununu altmış yıl, doksan yıl önceki argümanlarla kimse tartışmasın; çağ o çağ değil, dönem o dönem değil ve böyle kürsüden bize parmak sallamasınlar, o parmaklarını indiririz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener partisinin grup toplantısında, “Adı sürekli değişen, terörist başına duyduğu sevdası bir türlü değişmeyen sözde siyasi partinin siyasi meşruiyeti yoktur. Terörü aklamaya kalkanların Gazi Meclisimizde yeri yoktur. Öcalan Kürtlerin bir değeridir diye yapılan açıklamaların da bu vatanın hiçbir evladında karşılığı yoktur” sözleriyle isim vermeden DEM Parti’yi eleştirdi.

Aynı gün Meclis Genel Kurulu’nda söz alan İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, terörün 40 yıldır devam ettiğini söyledi, AK PARTİ Hükümeti döneminde de artarak sürdüğünü söyledi, “Daha acısı ise vatandan, Kuran’dan, imandan, bayraktan ve şahadetten bihaber olanların Gazi Meclisimizin bu kürsüsünden terörist başına methiyeler düzmeleri, terörist başına 'sayın' demeleri, her bir metrekaresi şehit kanıyla sulanmış bu toprakların bir bölümüne 'Kürdistan' demeleridir. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu kürsüden terör ve yandaşlarını bir kez daha uyarıyoruz: Bu toprağın üstü de Türk’tür, altı da Türk’tür” dedi.

‘SÖZDE MUHALEFET’

Bu sözler üzerine DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş söz aldı. “Kendini 'sözde muhalefet' olarak tanımlayan birileri siyasi hatlarında ciddi bir değişiklik yapıyorlar” diyen Beştaş şöyle devam etti:

“Bugün Genel Başkanları da bize saldırmış. Onlardan izin alıp burada konuşmuyoruz, tıpkı diğer milletvekilleri gibi biz vekilliğin sorumluluğunun bilincinde olarak, farkında olarak burada 85 milyon yurttaşa, yurttaşın lehine bir siyaset yaptığımızı düşünüyoruz, inanıyoruz ve savaşın hep karşısında olduk. İmralı’nın bu ülkenin barışında söz sahibi olduğunu sadece iddia etmiyoruz, geçmişte bunu deneyimledik, iktidar partisinin bu konuda sayısız açıklaması var, Türkiye'de akil insanların sayısız açıklaması var, Türkiye'nin bütün illerinde bu mesele tartışılmış bir meseledir. Kürt sorununu altmış yıl, doksan yıl önceki argümanlarla kimse tartışmasın; çağ o çağ değil, dönem o dönem değil ve böyle kürsüden bize parmak sallamasınlar, o parmaklarını indiririz.”

‘İYİ PARTİ’NİN DURUŞUNDA DEĞİŞİKLİK YOK’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Öcalan’a 'sayın' denilmesini doğru bulmadıklarını söyledi, “Bizim fikirlerimizde herhangi bir değişiklik yok. Biz hiçbir siyasi partinin iç işlerine filan da karışmıyoruz. Hatip de, bizim konuşmacımız da Abdullah Öcalan’a 'sayın' denilmesini doğru bulmadığını ifade etmiştir ve orada bizim konuşmacımızın lanetlediği şey terör ve teröre destek verenlerdir. Bundan DEM Partisi alınıyorsa bu tabii kendi bilecekleri bir iştir. Doğu'da, Güneydoğu’da savaş filan yok, terörle mücadele vardır. Biz İYİ Parti olarak meseleyi bu şekilde görüyoruz. Hiçbir siyasi partinin işine karışmıyoruz ve hiçbir şekilde de İYİ Partinin duruşunda dün ile bugün arasında bir değişiklik yoktur.”

Etiketler iyi parti dem parti