Meclis'te bu hafta: CHP nöbette, AYM-Yargıtay krizi sürüyor

Meclis'in rutin mesaisi sürerken siyaseten tartışılacak konu yüksek yargı organları arasındaki kriz olacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yargıtay'ın Can Atalay kararı ve bu kararla birlikte Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması tabiri caizse siyasetin gündemini tepetaklak etti. Yargıtay'ın kararına tepkisi merak edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Taraf değil hakemiz” dedi.

ANA GÜNDEM: YARGITAY-AYM KRİZİ

Yargıtay'ın kararı, bu hafta da Meclis'te tartışılmaya devam edecek. İktidar kanadından yeni açıklamalar gelmesi beklenirken CHP milletvekillerinin başlattığı Meclis'i terk etmeme eylemi hafta boyunca sürecek. Genel Kurul'da yapılacak konuşmalarda da konu gündemden düşürülmeyecek.

ÖZEL'İN İKİNCİ GRUP TOPLANTISI

CHP Genel Başkanı olarak Yargıtay'ın kararını açıkladığı gün ilk grup toplantısını olağanüstü olarak yapan Özgür Özel, bu kez salı günü CHP Grup toplantı saatinde kürsüde olacak. Özel, Yargıtay'n kararına ve yüksek yargı organları arasındaki krize konuşmasında özel bir bölüm ayıracak.

ERDOĞAN GRUP'TA KONUŞACAK

Geçtiğimiz hafta yurt dışında olduğu için grup toplantısı düzenlemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta grup kürsüsünden başta yargıdaki kriz olmak üzere gündemdeki son gelişmeleri değerlendirecek.

BÜTÇE MESAİSİ SÜRÜYOR

Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde geçen hafta komisyon görüşmeleri biten Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifinin olması beklenirken, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun 2024 bütçesi mesaisi sürecek. Bu hafta pazartesi günü Tarım ve Orman Bakanlığı, salı günü Milli Eğitim Bakanlığı, çarşamba günü Kültür ve Turizm Bakanlığı, perşembe günü Milli Savunma Bakanlığı ve cuma günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın komisyon görüşmeleri yapılacak.